Györi havde kynismen med sig i europæisk topkamp i Esbjerg

11/09 - 2022

Pointene var inde for rækkevidde, da Team Esbjerg tog mod ungarske Györi i EHF Champions League. Hele kampen i gennem fulgtes de to hold ad, og kampen blev også først afgjort med 15 sekunder igen. Desværre til gæsternes fordel, der tager årets første point i den europæiske turnering.

Inden kampen var der tvivl om, hvorvidt Nora Mørk og Henny Reistad ville være klar til kampen. De to nordmænd havde døjet med skader i dagene op til, men begge var 100 procent klar, og det skulle vise sig at have stor betydning.

For selvom Mørk stadig mangler den sidste timing i offensiven, så var Reistad klar til at levere. Hun styrede angrebet og lignede ikke en, der ikke havde været i kamp endnu i denne sæson. Selvom det kun blev til to mål fra hende, så satte hun spillere og og brød selv i gennem, hvilket ofte resulterede i straffekast.

Disse eksekverede Mørk. Ni af hendes mål kom fra syv meter, og de mange straffekast vidnede også om, at der igen var kommet styr på offensiven.

Ingen af holdene lykkedes med at komme foran med meget. Györi var midtvejes inde i første halvleg foran med tre, men det fik Team Esbjerg lukket igen og kom også lejlighedsvis foran, men der var ingen i front, da haluret hylede efter 30 minutter.

Kristine Breistøl satte første mål i kassen i anden halvleg, og det satte gang i en god periode for hjemmeholdet, hvor Mørk fik sat sit aftryk i offensiven, hvilket førte til flere kasser fra hendes side. Her kom de foran med to mål ad to omgange, men netop som de skulle begynde at styre kampen, sneg der fejl ind. Og mod Györi bliver de straffet. Nådesløst.

Udeholdet fik lukket hullet, og de tog teten. Fra 25-25 og frem til 29-29 scorede holdene skiftevis, og spændingen var intakt i de afsluttede minutter. Ved 29-30 til gæsterne havde Team Esbjerg muligheden for at udligne med under et minut igen, men chancen glippede.

Györis modvillighed til at angribe gjorde, at armen kom hurtigt op, og et håb lyste frem. Med én aflevering igen fik de et frikast. Team Esbjerg fik samlet forsvaret og gjort klar til at parere. Desværre ramte bolden paraderne, hvilket snød Amalie Milling i målet. Nok ramte den hendes skulder, men hun kunne intet stille op, og bolden hoppede ind i målet med 15 sekunder igen.

En trist afslutning på en klassekamp mellem to jævnbyrdige hold. Det er ingen skam at tabe til Györi, men når triumfen var så tæt på, kan det godt svie lidt.

– Med vores udgangspunkt med skadede bagspillere, så spillede vi en superflot kamp, og vi viste, vi kan være med mod de allerbedste. Men jeg var stadig ærgerlig over, at vi ikke fik de to point med i en kamp, som var meget 50-50, men vi havde indsatsen til at kunne tage sejren, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Bitterheden over et nederlag i en tæt kamp, var ikke til stede hos cheftræneren. Med sæsonens indledning taget i betragtning var der mange ting, som holdet kan tage med fremadrettet. Især når truppen igen var fuldtallig.

– Nu blev sæsonen skudt i gang igen med Champions League. Det vi leverede i dag var solidt, og vi skal have skabt et fundament, som vi ikke har endnu, men det var superflot, at vi kunne spille sådan her, med det vi har indtil videre, sagde Jesper Jensen.

På onsdag ligger næste kamp, som fra nu kommer som perler på en lang snor. København Håndbold kommer til Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 20.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Györi Audi ETO KC 29-31 (13-13)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 13, Kristine Breistøl 6, Kaja Kamp 2, Henny Reistad 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Michala Møller 1, Kathrine Heindahl 1, Mette Tranborg 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer Györi Audi ETO KC: Ana Gros 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Györi Audi ETO KC: 4

2650 tilskuere i Blue Water Dokken.