Györi er de største, og de gæster Blue Water Dokken

10/09 - 2022

I juni i sommer fik Team Esbjerg smag på, hvad der skal til for at nå den absolutte top af europæisk håndbold. Her mødte danskerne Györi Audi ETO KC ved Final4-stævnet i EHF Champions League Women.

Her cementerede Team Esbjerg også, at de hørte til blandt de største, men at skridtet op til de næste var endnu større end det, holdet har taget de senere år. De to var nemlig meget jævnbyrdige i første halvleg, inden ungarerne viste klassen og spillede sig i finalen.

Siden er der blæst meget vind ind over Esbjerg, og det er to nye hold, der står overfor hinanden. Ungarerne har handlet kraftigt ind, i jagten på at stå øverst igen på skamlen i den europæiske turnering.

Sandra Toft og Line Haugsted er det danske islæt, som er hentet ind, men også Ana Gros, der endte som den tredje mest scorende i seneste udgave af EHF Champions League Women. Navnene står nærmest i kø, og derfor er cheftræner Jesper Jensen heller ikke tvivl om, hvilken opgave, der venter på søndag.

– Det er det største, man kan blive udsat for. Det er det bedste hold, og så er jeg godt klar over, at Vipers har vundet turneringen de to seneste år. Så det er en voldsom opgave, vi står over for. Især med henblik på den situation, som vi står i, siger cheftræneren, der hentyder til de mange skader, der har været i opstarten.

På trods af modstandens størrelse er Team Esbjerg ikke uden chance. Seneste opgør mellem de to viste nemlig, at kan danskerne ramme dagen, så er spillerne hos Györi stadig mennesker, der også kan fejle og have en off-dag.

Derfor er kampen ikke afgjort på forhånd, men der kan ikke herske tvivl om, at der skal noget ekstraordinært til for at få point.

– Vi har vist, at vi kan spille med dem langt hen ad vejen, hvis vi er på et højt niveau. Om vi er det nu, er spørgsmålet, men truppen er stærkere end sidste år. Der skal dog mange ting til. Vi skal være effektive og skyde hul på deres keepere (Sandra Toft og Silje Solberg, red.), der er blandt de tre bedste i verden. Så det er en stor udfordring, siger Jesper Jensen.

På skadessituationen er der spørgsmålstegn omkring Nora Mørk og Henny Reistad. Cheftræneren udtaler, at han håber, at alle er med, men at det stadig er usikkert, om de vil være i stand til at være med.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Györi Audi ETO KC søndag den 11. september kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.