Breistøl og Tranborg satte gang i offensiven i fornem sejr over Viborg

06/09 - 2022

Forløsningen var stor for Team Esbjerg-spillerne efter dagens kamp mod Viborg HK. For selvom tirsdagens modstander nok ikke var på samme niveau som i fjor, så havde få forventet, at esbjergenserne tog fra domkirkebyen med en 11-målssejr og et spil, der igen lignede det, som alle vidste, de kunne levere. Flere spillere var tilbage fra skade, og dem havde angrebet savnet.

Optakten var langt fra optimal for mandskabet. Kristine Breistøl, Mette Tranborg og Nora Mørk var alle tvivlsomme, mens Henny Reistad stadig sad over. Og hvis de tre første deltog, i hvilken forfatning vil det så være i?

– Vi var sikre på, at både Breistøl og Tranborg var klar. De kan godt være lidt trætte i morgen, da de ikke har trænet meget med på det seneste, men næste kamp er først på søndag. Hen mod afslutningen af opvarmningen var vi mest bekymret for Mørk, så hun sad over, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Både Tranborg og Breistøl gav svar med det samme på deres tilstand. Danskeren hamrede kampens første mål ind, og nordmanden var en konstant trussel for Viborg. For hvis de gik for langt op på hende, havde hun et godt øje for stregen. Derfor endte Vilde Mortensen Ingstad også som delt topscorer i kampen sammen med Breistøl.

De to skytters trussel fra distancen var noget, som holdet og offensiven havde manglet. De tvang modstanderforsvaret frem, hvilket gav plads til alle andre. Derfor var det nærmest et sprudlende angreb, der overhovedet ikke viste spor fra de seneste kampes kvaler.

– Det var meget rart at få bekræftet os selv i, at når vi igen havde spillere som Breistøl og Tranborg tilbage igen, så har vi et godt angreb og er et helt andet hold. Vi mistede de spillere, som lægger det første pres i angrebet, mens vi havde dem, der eksekverer spillet efter det første pres, til rådighed. De er stadig landsholdsspillere, men vi manglede tre spillere med den samme rolle, sagde Jesper Jensen.

Hen mod slutningen af første halvleg fik Team Esbjerg skabt et solidt forspring, og de gik også til pause med en føring på 10-14. Denne blev kun større efter de 15 minutters hvil, da Breistøl for alvor satte sig på kampen sammen med Ingstad.

Defensiven viste også glimrende takter. De gav svære betingelser for Viborg, og derfor leverede Rikke Poulsen også mange gode redninger, der var med til at demoraliser modstanderen. Og at holde Viborg til 22 mål på deres hjemmebane må givet holdet en tro på, at defensiven vil kunne bære holdet frem.

Hjemmeholdet fik hen mod slutningen af kampen lidt succes med syv mod seks-spillet i deres offensiv, men de mange tekniske fejl fra deres side førte også til nemme kontramål i tomt mål. Føringen blev derfor kun udbygget, og da Team Esbjerg kom foran med plus 10, var kampen ovre.

Næste opgør bliver en af sæsonens helt store i Blue Water Dokken. Györi Audi ETO KC kommer til Danmark i det første opgør i sæsonens udgave af EHF Champions League Women. Sidst de to hold mødte hinanden var ved Final4 i Budapest i juni, hvor Team Esbjerg var foran ved pausen, men måtte se sig besejret i semifinalen. Der er mulighed for at svare igen på søndag. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 22-33 (10-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Vilde Mortensen Ingstad 7, Mette Tranborg 5, Marit Røsberg Jacobsen 4, Michala Møller 3, Julie Bøe Jacobsen 3, Kaja Kamp 2, Beyza Türkoglu 2

Topscorer Viborg HK: Emilie Hovden 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Viborg HK: 1

I Vibocold Arena.