Viborg HK er i gang med en ny opbygning

05/09 - 2022

I øjeblikket er der mange bekymringer for cheftræner Jesper Jensen. Skader har ført til, at antallet af bagspillere er få, og at der også er tale om, at flere af de nye spillere allerede har skullet indtage en bærende rolle på holdet, er heller ikke optimalt. At Viborg HK nu venter i tredje runde af Kvindeligaen skaber nye udfordringer for et hårdtprøvet mandskab.

Fordelen for Team Esbjerg ligger i, at Viborg HK er i gang med en ny opbyggende fase. Line Haugsted og Kristina Jørgensen, der stod for holdets identitet med et stærkt forsvar og en kontramaskine, der ikke havde sin lige i Danmark, er begge væk.

Holdet fra domkirkebyen er derfor i gang med at finde ud af, hvordan de får mest ud af det potentiale, som det besidder.

– Deres DNA skal vise sig over tid. De er nødt til at spille flere afleveringer i kontraerne nu, og de har ikke samme defensive niveau. Men det er ikke raketvidenskab, for sådan ville det være for alle hold. De vil rende ind i nogle kampe, som er gode og andre som er mindre gode, men det gælder for dem om at have en plan, når det skal afgøres, siger Jesper Jensen om Viborg.

Lige nu gælder det for staben i Team Esbjerg at få samlet truppen sammen. Sejren over SønderjyskE smagte ekstra sød, da der kun var to bagspillere tilbage med et kvarter igen.

Derfor har der også været mange panderynker for cheftræneren i de seneste dage. For selvom holdet har mål om trofæer i denne sæson, så har fokus været et helt andet sted i indledningen på denne sæson.

– Vi er nødt til at se dagene an. Lige nu har vi en tro på, at vi får nogle spillere tilbage, så vi har flere ressourcer at spille med, så vi kan spille, som vi gerne vil, hvor det ellers mere har handlet om at overleve, erkender Jesper Jensen og fortsætter:

– Det spil, vi spiller lige nu, er ikke det vi vil spille med Kristine Breistøl, Henny Reistad og Mette Tranborg. Offensivt gælder det om at overleve. Hvis vi skal have point, så skal defensiven og keeperne i gang, og i SønderjyskE lykkedes det. Og så skal vi være kyniske, når vi har chancen i offensiven.

Hvem der så er klar til kampen i Viborg, er stadig usikkert. Håbet om at flere af de skadede spillere er klar til kampen på tirsdag er til stede, men cheftræneren er ikke helt sikker på hvem.

Mette Tranborg fik en halvleg i forsvaret i weekenden, hvor Nora Mørk også gik ud med 15 minutter igen med småproblemer. Kristine Breistøl har siddet ude siden Santander Cup-kampen mod Randers HK og Henny Reistads finger heler videre.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Viborg HK tirsdag den 6. september kl. 18.30 i Vibocold Arena:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Mette Tranborg.