Systemet skal renses ud mod SønderjyskE

02/09 - 2022

Skuffelsen over det sensationelle nederlag til Ajax København i sæsonåbneren var naturligvis enorm, men heldigvis kan Team Esbjerg allerede på lørdag få den sure smag ud af systemet, da de skal møde oprykkerne fra SønderjyskE i næste kamp i Kvindeligaen.

Der var meget for holdet at tage fat i efter i tirsdags. Holdet har ellers tidligere i denne sæson vist, hvor højt niveauet kan være. Derfor var chokket og skuffelsen over præstationen i seneste runde af Kvindeligaen også så stor.

Håbet er også, at kampen kan bruges som en brat opvågning til holdet om, at man ikke kan tillade sig at have dårlige dage i denne liga.

– Nogle gange skal ting have konsekvenser, før man forstår dem, og denne gang fik den en konsekvens, og det kan man lære meget af. Vi er kede og trætte af os selv, men nu skal vi have så meget ud af det som muligt og trække gode ting ud af det, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han understreger også, at kampen på ingen møde er retvisende for det niveau, som holdet har. Det får dog ikke truppen til at gå i panik over, hvad fremtiden kommer til at bringe. Systemet skal renses ud, og det kan holdet få lov til allerede i første forsøg ved at tage sejren over SønderjyskE

Igen går Team Esbjerg ind til kampen med en tro på, at de besidder et niveau, som ligger over modstanderen, men sådan var det også i tirsdags. Dette gør, at SønderjyskE naturligvis også har en tro på, at de kan levere en lige så stor overraskelse, siger cheftræneren.

– De kommer med en god fysik, og de førte også med otte mål mod København Håndbold i Santander Cup, og det beviser, at det er et godt hold. De kommer med en oprykkergejst og en fornemmelse af, at hvis Ajax kan slå os, så kan de også, og det vil de udnytte, siger Jesper Jensen.

Skaderne endte med at være en af de store faktorer, der førte til det triste nederlag. Manglen af bærende spillere som Henny Reistad, Mette Tranborg og Kristine Breistøl kostede. Henny er stadig ude, da hun stadig går rundt med gips. Mette og Kristine er tvivlsomme, og det bliver en kamp mod tiden at få dem klar.

– De er lige på grænsen, men det er ikke noget vi tager chancer med, selvom det kostede os sidste gang, slår Jesper Jensen fast.

Mentalt var Team Esbjerg ikke til stede i tirsdags, og derfor er der også en tro på, at det er en anden attitude, som de kommer til at vise, når de står overfor SønderjyskE.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod SønderjyskE lørdag den 3. september kl. 15 i Arena Aabenraa:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Mette Tranborg.