Offensive fejl stod i kø i sur sæsonåbner

30/08 - 2022

Med to sejre i de to første kampe virkede det til, at Team Esbjerg kunne få en god start på sæsonen, da de her til aften begyndte på Kvindeligaen med en hjemmebanekamp mod Ajax København. Men på trods af et godt energiniveau og en defensiv, der holdt gæsterne til 19 mål, så var det ikke nok til en sejr, da hjemmeholdet kun scorede 15.

Inden kampen gik i gang var der allerede udfordringer for cheftræner Jesper Jensen. Kristine Breistøl havde fået en slag i seneste kamp, og derfor blev ud sparet. Det betød, at sidste sæsons startbagkæde med Brieistøl, Henny Reistad og Mette Tranborg ikke var med, og det kostede.

For det er tre hårdt skydende spillere, som ikke var med, og den trussel manglede Team Esbjerg gennem kampen. I første halvleg var opgøret meget lige, men Ajax København kom bag fra start. Ved stillingen 5-4 til hjemmeholdet fik Ajax scoret de næste fire mål. Faktisk var det eneste føring, Team Esbjerg havde i opgøret.

De offensiven fejl var allerede en del. Timingen sad der ikke, og forståelsen for hinanden mellem spiller var ikke i top. Det førte også til, at Ajax blev ved med at holde føringen gennem de første 30 minutter. Det var dog kun med et mål, og der var masser af rette op på i pausen.

Men det lykkedes ikke. Anden halvleg gik det fuldstændigt galt. Defensiven blev dog om muligt bedre, og Amalie Milling kom også ind og reddede bolde til højre og venstre. Først efter 10 minutter fik Team Esbjerg scoret sit første mål i anden halvleg, og de var alligevel med i opgøret, da Ajax kun havde scoret to.

Nora Mørk fik scoret det andet lige efter, men det førte til stilstand scoringsmæssigt. Med 10 minutter igen af kamp var der stadig kun scoret fire mål i anden halvleg, og det virkede til at være en kamp om, hvem der havde bedst styr på nerverne. For iveren for at vinde var til stede. Desværre blev den bare for stor, hvilket førte til fejl.

– Næsten alt gik galt. Det eneste, der ikke gjorde, var energien. Vi havde masser af energi, og det ender næsten på denne måde med at blive frustrerende, for det er ellers normalt et af de steder, som vi kan skrue på, sagde Jesper Jensen.

Det blev Ajax, der fandt roen, da Esbjerg-offensiven lavede for mange fejl og brændte for mange store chance. Angrebet blev febrilsk og kunne ikke finde løsninger eller en rutine, som virkede for dem. Derfor fik de også kun scoret tre mål i anden halvleg. Et uhørt lavt antal for en offensiv, der var den bedste i sidste sæson.

En fod kan kun klare så mange skud, inden der ikke kan støttes på den mere, og det antal ramte Team Esbjerg i dag. 15-19 taber de med til Ajax København, der festede – på behørigvis – højlydt i et lamslået Blue Water Dokken.

– Når man taber anden halvleg med 3-6, så taber man til alle. Når vi ikke bringer mere kvalitet end det, så taber man. Det var vi godt klar over inden, så vi er nødt til at kigge indad efter sådan en kamp, for det var langt under niveau, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ajax Håndbold 15-19 (12-13)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 5, Nora Mørk 4, Kaja Kamp 2, Jule Bøe Jacobsen 2, Michala Møller 1, Vilde Mortensen Ingstad 1.

Topscorer Ajax København: Anna Grundtvig 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ajax København: 4

2.251 tilskuere i Blue Water Dokken.