Dinah Eckerle fandt roen i Esbjerg og skal være mor

23/08 - 2022

Team Esbjergs tyske landsholdsmålvogter, Dinah Eckerle, venter sit første barn og har termin i den første uge af marts. Dermed vil hun næppe blive klar til at spille kampe i den nye sæson.

– Min mand og jeg er rigtig lykkelige og glæder os til den nye opgave, siger 26-årige Dina Eckerle.

Hun kom i sommeren 2021 til Team Esbjerg efter korte ophold i to klubber, ungarske Siófok og franske Metz, men ellers har hendes karriere budt på to succesfulde perioder i tyske topklubber, Thüringer HC og SG BBM Bietigheim. I Erfurt-klubben var hun med til at vinde seks nationale titler, og da hun i 2018 skiftede til Bietigheim, vandt hun yderligere et tysk mesterskab. Hun har siden debuten for Tyskland i 2015 spillet 75 landskampe.

– Min første sæson i Team Esbjerg var oprivende og endte med det største, deltagelse i Final4 i Champions League. Vi havde gerne vundet mesterskabet, og derfor er vi fast besluttede på at vinde DM i den kommende sæson. Det vil være størst for mig, også fordi det er vigtigt for at komme i Champions League. Det har været et skønt år for mig med holdet, trænerteamet, klubben og den familiære stemning. Sportsligt er niveauet i ligaen meget højere end i Tyskland, vi må hele tiden være 100 procent fokuserede for at vinde, og det er sjovt at spille. Selv har jeg spillet bedst i Champions League, hvor jeg på forhånd kendte flere spillere end i den danske liga, siger Dinah Eckerle.

Hun spillede sig ind i klubhistorien med en pragtpræstation og en redningsprocent på 46 i anden halvleg af den afgørende kvartfinale i foråret mod CSM Bucuresti, som kvalificerede klubben til Final4 for første gang i klubhistorien.

– I den kamp lukkede Dinah Eckerle bare af. Jeg tror, hun har fundet ro i Esbjerg efter et turbulent udlandseventyr, og hun har fremtrådt som en rolig og meget omgængelig pige. Hun fortalte os tidligt om sin graviditet, så vi kunne nå at handle og hente Amalie Milling til klubben som hendes afløser. Især på målvogterpositionen er en graviditet mærkbar, da disse spillere er så specialiserede, og der er langt til de næste muligheder, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Dinah Eckerle danner par med østrigske Florian Neuhold, der er tidligere professionel fodboldspiller og straks efter ankomsten til Danmark blev ansat i IT-virksomheden Workpoint. Parret har besluttet, at fødslen skal foregå i Esbjerg.