- Vi spiller efter at vinde alt, vi er med i

22/08 - 2022

Sæsonen i fjor sluttede trist af med tre nederlag i tre vigtige kampe. Men sommeren har kastet nye vinde i Team Esbjerg, der i den kommende sæson står om muligt endnu stærkere end den seneste. Tilgangen af flere profiler samt unge talentfulde spillere giver holdet et endnu højere niveau og en større bredde. Derfor er målene og forventningerne også høje.

Allerede sidste år blev tilgangen af Nora Mørk og Kathrine Heindahl offentliggjort. De to spillere kommer til klubben med imponerende rutine. Deres evner på en bane er uomtvistelige, og derfor kommer de også til at spille store roller. De fik i denne sommer selskab af yngre kræfter. Amalie Milling og Anne Tolstrup Petersen er blevet hentet til fra København Håndbold, mens Julie Bøe Jacobsen kom til fra Byåsen i Norge.

De fem tilgange er med til at der igen tales med store ord og forventninger i Team Esbjerg. Men sådan bør det også være, siger cheftræner Jesper Jensen.

– Vi spiller efter at vinde det, vi er med i. Og det er ligegyldigt om det er i Champions League, Kvindeligaen eller i pokalturneringen. Vi har også truppen til det. Det er svært ikke at synes, at den er god. Den er på nogle måder bedre, end den vi havde sidste år, og derfor skal vi også gå efter at være bedre. Vi har fået tilføjet nogle spillere, der kan noget andet, og det skal vi have udnyttet, siger Jesper Jensen.

I truppen taler man ikke om resultatmæssige mål. Selvom pokaler og medaljer altid er vigtige, så måler man i stedet på andre parametre. For i sidste ende går alle de andre hold også efter at vinde.

– Vores forventning er, at vi er bedre end sidste år, og det, synes jeg, er ret ambitiøst. For vi flyttede også fra at være et top-15 hold i Europa til at være et hold i top-6. Derfor er der store forventninger til os, og de kommer både inde- og udefra. Sådan er det, når man spiller i Team Esbjerg. Man er en del af et resultatmæssigt ræs, siger Jesper Jensen.

Første kamp er på tirsdag, hvor seneste sæsons guldvinder, Odense Håndbold, er modstanderen i Super Cup, hvorefter Randers HK venter i Team Esbjergs forsvar af Santander Cup. Optakten dertil har ikke været optimal. Småskader og med tre nye spillere, der kom til relativt sent, betyder det, at holdet stadig har en del arbejde foran sig.

Sanna Solberg-Isaksen er ude under lykkelige omstændigheder, mens Henny Reistad har brækket en finger. Selvom det på papiret ikke tegner til en god start, så fik Team Esbjerg heller ikke det for et år siden. Og det handler ikke om, hvordan man begynder, men hvordan man slutter af.

– Der var masser af feste over i sidste år, og det var en gigant succes, afslutter Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til sæsonen i Kvindeligaen 2022-23:

Målvogtere: Dinah Eckerle, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.