Super Cup giver de første pejlemærker

22/08 - 2022

Sæsonen bliver skudt i gang på tirsdag med et brag af en kamp. Odense Håndbold venter i Sparekassen Danmark Super Cup, hvor vinderen af Kvindeligaen møder vinderen af Santander Cup. Disse to blev i fjor henholdsvis Odense og Team Esbjerg: De to stærkeste hold i Danmark.

Det er også det første trofæ, som klubberne skal spille om, og det er næppe eneste gang, at netop disse to mandskaber krydser klinger i jagten på medaljer og hæder. Et trofæ vil altid pynte, men der er tale om titlen med mindst betydning, erkender cheftræner Jesper Jensen.

– Det er de to bedste hold fra sidste sæson, som mødes i en optaktsturnering, så det er klart den mindste titel, som vi skal være med til at spille om. Men prestigen i at have kvalificeret sig ved at vinde ligaen eller pokalturneringen er stor, og derfor er det også kun de bedste hold, som spiller i Super Cup, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg tager til Aalborg for at vinde, men cheftræner gør også en dyd ud af at fortælle, at holdet ikke er helt oppe i tempo endnu. Opstarten har været hård med skader og triste resultater – senest med et nederlag til Nykøbing F. Håndbold.

Derfor bliver kampen også brugt til at få værdifuld kamptræning ind i holdet, som hen over sommeren blev tre nye ansigter rigere. Disse tre – Amalie Milling, Anne Tolstrup Petersen og Julie Bøe Jacobsen – skal finde sig til rette på banen og i kulturen i Team Esbjerg.

– Opgøret kan bruges til mange ting. Den er med til at give de første pejlemærker på, hvor langt vi er kommet, og hvor langt der stadig er op. Vi har valgt at tage det med ro i opstarten, da det er en lang sæson. Vi er ikke på 90 procent endnu, men det er vi bevidste om. Vores mål er at slå Odense i slutningen af sæsonen, ikke i starten, siger Jesper Jensen.

Og derfor bliver opgaven mod Odense også meget hård. De forsvarende mestre har knoklet i opstarten, hvor de blandt andet har mødt Györi i en træningskamp. Det får også Jesper til at tro på, at det bliver en svær kamp.

– De har et supergodt hold, og de har samme styrke og spiller på samme måde som i sidste sæson. De har en stærk vinderkultur, hvor de går all in uanset modstanderen, og det var også årsagen til, at de kun tabte ét opgør i grundspillet sidste år. Man får aldrig noget foræret, men vi er en af dem, der på toppen kan slå dem, men ikke hvis man spiller på 90 procent, siger cheftræneren.

Desværre må Team Esbjerg også undvære Henny Reistad, som har brækket en finger. Dinah Eckerle kommer heller ikke i aktion og Sanna Solberg er gravid.

Team Esbjergs trup til kampen i Sparekassen Danmark Super Cup mod Odense Håndbold tirsdag den 23. august kl. 18.30 i Gigantium, Aalborg:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Mette Tranborg.