Norsk playmakertalent styrker Team Esbjergs bagkæde

28/07 - 2022

Team Esbjerg har indgået en toårig aftale med den norske playmaker, Julie Bøe Jacobsen, der skifter fra Byåsen HE i Trondheim, hvor hun har spillet siden 2018. Inden da spillede hun i Rælingen HK øst for Oslo.

– Byåsen har været meget vigtig for min udvikling, og klubben har givet mig stort ansvar og en vigtig rolle. Men nu trænger jeg til nye udfordringer, og Team Esbjerg er en vældig professionel og ambitiøs klub med et stærkt hold og trænerteam, som kan udvikle mig, siger Julie Bøe Jacobsen, 24 år.

Hun blev tidligt betegnet som et af norsk håndbolds største talenter og i gennembrudssæsonen 2019/2020 valgt som den bedste playmaker i Eliteserien. Tillige scorede hun 112 mål for sin klub i den sæson. I oktober 2020 blev hun ramt af sin anden korsbåndskade i karrieren og var igennem et langt genoptræningsforløb, inden hun atter var klar for Byåsen i januar 2022.

– Især i slutningen af sæsonen er det gået virkelig godt, og jeg håber at fortsætte på samme niveau i Esbjerg, siger Julie Bøe Jacobsen.

Cheftræner Jesper Jensen er fint tilfreds med at have fem bagspillere af høj kvalitet, men i en sæson med udsigt til op mod 80 kampe til landsholdsspillere, kan skader og følgelig behovet for at have yderligere en spiller i bagkæden opstå.

– Da muligheden for at hente Julie Bøe Jacobsen opstod, og hendes kæreste i forvejen er i byen, måtte vi forfølge det. Hun er en playmakertype med fine gennembrudskvaliteter og et godt blik for at gøre sine medspillere gode. Med tilkomsten af Nora Mørk vil vi komme til at spille anderledes og tættere på modstandernes forsvar, og vi tror, at Julie vil passe godt ind, både som spiller og menneske, siger Jesper Jensen.

Julie er kæreste med den jævnaldrende Ribe-Esbjerg-back, William Aar, og har ofte været i Esbjerg for at være sammen med ham. Under sine besøg har hun også været i selskab med Team Esbjergs norske spillere, som hun har et godt kendskab til, og de giver tryghed ved at komme til en ny klub.

Hun er i disse dage endnu en gang indkaldt til samling med det norske rekruttlandshold, der er sidste trin før A-landsholdet.

– Mit fokus er først og fremmest på at udvikle mig i den klub, jeg spiller i, og så er landsholdet en bonus. Men jeg drømmer da om at spille for Norge ved et stort mesterskab, siger Julie Bøe Jacobsen.