Sanna Solberg skal være mor og vil vende stærkt tilbage

19/07 - 2022

Team Esbjergs norske landsholdsfløj, Sanna Solberg, venter sit første barn og er sat til at føde en datter 25. januar.

– Det føles helt specielt, men min mand og jeg er først og fremmest lykkelige for, at vi skal være forældre. Det bliver en pige – ”min Sanna” – og tidspunktet passer os perfekt. Jeg ville fuldføre sæsonen, og nu er jeg blevet 32 år. Vi glæder os til en hverdag med nye, spændende udfordringer, siger Sanna Solberg.

Ægtemanden, Kjetil Isaksen, hvis efternavn hun har fået tilføjet sit navn, mangler et år af sin specialuddannelse til ortopædkirurg og arbejder på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor fødslen vil finde sted. Parret har lige været til 12 ugers undersøgelse og skanning.

Cheftræner Jesper Jensen er som altid ved en graviditet i spillertruppen delt i sin reaktion på meldingen fra Sanna Solberg, men glæden overskygger de sportslige udfordringer, som savnet af en klassespiller på venstre fløj og i forsvaret efterlader.

– Jeg synes som menneske, det er enormt glædeligt for Sanna, der har spillet fem fulde sæsoner for os og har to tilbage af sin kontrakt. Vi fik en ung pige til Esbjerg og sender på et tidspunkt en kvinde af sted, og vi er glade for at være med i den udvikling. Når en spiller er ude med langtidsskade eller graviditet, efterlader det altid et rum, et vakuum, som vi tidligere håndboldmæssigt har været gode til at fylde ud. Men både Sanna og Kjetil fylder meget i klubben uden for banen, siger Jesper Jensen.

Han var vidende om Sanna Solbergs graviditet, da Anne Tolstrup Petersen for få dage siden blev hentet som supplement på den modsatte fløj. Team Esbjerg agter som udgangspunkt at gennemføre sæsonen med tre fløje, som klubben gjorde i fjor.

– Beyza Türkoglu vil i den nye sæson blive mere fast på venstre fløj. Hun er en kvalitetsspiller, som har stået lidt i skyggen af Sanna, og folk vil få at se, hvor dygtig en spiller hun er. I fjor var hun gardering på også højre fløj, og nu kan hun træne dobbelt så meget og få dobbelt så mange afslutninger på sin naturlige position. Og så har vi en af vore tre stregspillere, Kaja Kamp, som den oplagte afløser, når hun skal have en pause, siger Jesper Jensen.

Med termin sidst i januar udelukker Sanna Solberg ikke, at hun kan være tilbage til de afgørende kampe i den nye sæson, hvis alt forløber planmæssigt.

– Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vende stærkere tilbage, og jeg håber at kunne spille i slutningen af den kommende sæson, siger Sanna Solberg.