Sæsonens sidste opgør bliver et bronzebrag mod Metz

04/06 - 2022

I 60 kampe har Team Esbjerg-holdet slidt og slæbt for succes i denne sæson. Det har kastet flere triumfer af sig, og i den 61. og sidste kamp kan endnu en gulerod vente. Bronzemedaljerne i EHF Champions League Women skal finde et hjem, og det bliver enten i Danmark eller i Frankrig hos Metz Handball, som er søndagens modstander.

Lad os slå én ting fast: Team Esbjerg går benhårdt efter at hive et metal med hjem, som skal udenom metaldetektoren i lufthavnen, men Metz giver holdet andre udfordringer, end hvad Györi gjorde.

Franskmændene kommer med en masse store individualister, som kan skabe meget på egen hånd. Derfor forudser cheftræner Jesper Jensen, at det bliver en kamp, hvor kollektivet skal stå sin prøve. For det er her, at Team Esbjerg skal vinde.

– De har nogle fuldstændige vanvittige, individuelle kompetencer. Det er helt ekstremt. Udover Louise Burgaard har de seks andre bagspillere, som er helt vildt dygtige. Derfor bliver det et spørgsmål om at holde fokus hele tiden på de rigtige ting. Det bliver vores kollektiv, som skal vinde over deres individualister, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren peger især på spillere som brasilianske Bruna Almeida de Paule og Meline Nocandy men også Grace Zaadi Deuna, som kom til klubben fra Rostov-Don i foråret.

Derfor gælder det for holdet om at være kloge. Beslutningerne skal sidde i skabet og være skarpe for at det kan blive til bronze.

– Vi skal være foran dem mentalt hele tiden. Vi skal bakke op hele tiden, spille en ekstra aflevering og få dem i dueller, som vi gerne vil have. Hvis det bliver det vilde vesten inden på banen, så er der ingen tvivl om, at de løber afsted med medaljerne, siger Jesper Jensen.

Farvel til ikoner

Sæsonens sidste kamp betyder også, at det nærmer sig et farvel til tre spillere. Line Myers, Annette Jensen og Marit Malm Frafjord stopper i den røde trøje, når haluret lyder for sidste gang i MVM Dome.

De har alle tre været med til at sætte deres eget præg på klubben, og deres tilstedeværelse kommer til at blive savnet. Derfor vil det også være et flot punktum at sende dem videre med en medalje.

– Det vil være en fed måde at takke af til dem på denne måde. For denne gruppe vil det være et sindssygt fremragende udråbstegn at sætte ved at vinde bronzemedaljerne, siger Jesper Jensen.

Sæsonen har været en succes

Uanset resultatet af sæsonens sidste opgør, har 2021/22 været en succes. Guldmedaljer i Santander Cup, finaleplads og sølvmedaljer i Bambusa Kvindeligaen, der også var med til at sikre, at der forhåbentlig igen kommer EHF Champions League Women i Blue Water Dokken efter sommerferien, og klubbens første Final4 i den fornemmeste turnering af dem alle.

Triumferne har været mange, og derfor skal det hyldes, mener Jesper Jensen, der ikke er bleg for at sætte de store ord under denne sæson.

– Det har helt sikkert været klubbens bedste sæson. Vi har været danmarksmester flere gange, men at spille med i toppen i Europa viser, at klubben er oppe på et niveau nu, hvor vi er interessante, afslutter cheftræneren.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women bronzekamp mod Metz Handball søndag dag den 5. juni kl. 15.15 i MVM Dome, Budapest:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.