Stolpeskud sendte mesterskabet til Odense

31/05 - 2022

Efter tredje finale skulle der et allersidste skud til i de døende sekunder, før en vinder blev fundet mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold i Bambusa Kvindeligaen. Her skulle gæsterne score for at fremtvinge forlænget spilletid, men selvom målvogteren blev placeret, så stod overliggeren i vejen, og dermed genvandt fynboerne mesterskabet.

Hjemmeholdet begyndt bedst, da de kom foran med to i indledningen af kampen. Althea Reinhardt tog alt i de først minutter, men da Team Esbjerg fik scoret det første, lykkedes det dem også at få kontakt med Odense Håndbold.

Ved 3-3 begyndte en mindre stillingskrig. Ingen af holdene kunne komme gennem defensiven, og først efter en håndfuld minutter fik Team Esbjerg scoret til 3-4. Til gæsternes fordel havde værterne stadig problemer med at komme i gennem.

Faktisk ramte de en periode på 12 minutter, hvor de ikke fik scoret, og det udnyttede Team Esbjerg til at få en føring på 3-9. Forsvaret var helt i top, og Rikke Poulsen fik gode betingelser, men målvogteren tog alt, der kom hendes vej i den periode.

Sådan en periode kan ikke holde resten af kampen, så da Odense fik scoret, begyndte holdene igen at score på skift. Gæsterne blev båret frem af de mange fans, men også en Henny Reistad, der scorede syv gange i de første 30 minutter.

Det kostede selvfølgelig en mandsopdækning af nordmanden, og det tog lidt af esbjergensernes tempo i offensiven. Derfor gik de også til pause med en føring på 11-14.

– Vi har en god følelse, men også en følelse af, at vi burde havde været foran med mere. Vi dominerede langt hen ad første halvleg, men det blev lidt urytmisk på grund af nogle udvisninger til sidst, men vi skulle have været foran med mere, og det ville have givet os en større buffer, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Efter pausen var det som om, at Team Esbjerg manglede tempo. Samtidig begyndte Odense også at få arbejdet sig ind i kampen. De kom op på 20-20, hvor de herefter fik deres første føring i kampen siden 2-1.

Og denne momentum bar de med sig gennem resten af anden halvleg. Team Esbjerg prøvede flere tiltag, men ingen af dem lykkedes til fulde, og derfor blev det hele tiden med lod og trisser, at føringen aldrig blev på mere en to mål til fynboerne.

– Vi mistede lidt af intensiteten i starten, men fandt det igen ret hurtigt og kom foran igen med tre-fire mål og følte, at vi havde tjek på dem. Hen mod slutningen mistede vi lidt af den kynisme, og det kom til at koste os, for vi sløsede for meget og brændte for meget, sagde cheftræneren.

Til sidst var der stor nervøsitet blandt begge hold. Men det var Odense, der med et minut igen havde chancen for at lukket opgøret ved stillingen 25-24. Det lykkedes dem at trække tiden nok til, at der kun var otte sekunder tilbage, da de Mie Højlund brændte.

Jesper Jensen fik hurtigt taget en timeout og sat et spil op. Spilet virkede til perfektion. Mette Tranborg fik en fri chancen og fik udplaceret Althea Reinhardt i målet, men desværre havde hun overplaceret skuddet, og den fynske juble brød løs.

– Skuddet, som vi fik afsted, var sådan set fint, men grund til, at jeg troede, at Mette Tranborg overplacerede, var, at Althea Reinhardt begyndte at tage lidt fra i anden halvleg, sagde en skuffet cheftræner.

Dermed sluttede Team Esbjerg sæsonen i Bambusa Kvindeligaen med en sølvmedalje. Et bevis, som spillerne kæmpede med at håndtere.

– Lige nu kan vi ikke bruge sølvmedaljerne til meget. Flere af kede af det, enkelte er vrede, andre er triste, så det er rutsjebane, som alle var igennem, sagde Jesper Jensen.

Skuffelsen skal bearbejdes, for sæsonen er endnu ikke ovre. Torsdag drager truppen til Budapest, hvor de skal deltage i klubben første Final4 i EHF Champions League Women. Der findes ikke en bedre måde, at vaske denne triste afslutning af på, end at slutte sæsonen godt af i den største klubturnering i vernde.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 25-24 (11-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 10, Sanna Solberg 5, Kristine Breistøl 3, Michala Møller 2, Mette Tranborg 2, Kaja Kamp 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer Odense Håndbold: Dione Housheer 10.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Odense Håndbold: 2

2276 tilskuere i Odense Idrætspark.