Modsvar manglede til den odenseanske offensiv

24/05 - 2022

Angrebet manglede pondus, og samtidig var Odense Håndbolds i hopla, hvilket var med til at give en fynsk sejr i den første finale i Bambusa Kvindeligaen mod Team Esbjerg. Især Mie Højlund var ustyrlig for esbjergenserne, der ikke havde en defensivt modsvar til backen.

Kampen begyndte så tæt som ventet. Ingen af holdene kunne lave et afgørende forspring, og derfor blev føringen aldrig mere end to mål. Det var dog Team Esbjerg, der oftest var i front, og hen mod slutningen af halvlegen var de også foran med 11-13, men alligevel endte de første 30 minutter 14-14.

– Jeg sad med en følelse af, at vi gik fra første halvleg med muligheder, og derfor var det lidt ærgerligt, at vi ikke havde en føring, sagde cheftræner Jesper Jensen.

I anden halvleg var kampbilledet det samme. Odense prøvede med nogle offensive udspil i form af syv mod seks og med et mere offensivt forsvar, der dog ikke var med til at ryste udeholdet.

De første 10 minutter af anden halvleg var stadig meget jævnbyrdige, men herefter begyndte Mie Højlund at slå til. Landsholdsspilleren scorede i næsten hvert angreb, og hun stod for ni af holdets 17 mål i anden halvleg. Uanset hvad Team Esbjerg gjorde, så kunne de ikke finde en defensivt modsvar til backen.

– Det handlede om at stå tæt, når hun kom, og det gjorde vi ikke i dag, hvilket hun udnyttede. Det kostede os meget, og hun lykkedes med at lave ravage i den. Vi havde ellers har en god fokus på hende op til kampen, men det ramte vi ikke i dag, og det skal vi have kigget på til næste kamp, sagde cheftræneren.

Offensivt haltede det for gæsterne. Syv mod seks gav ikke nok, og derfor blev det til få angreb, og da Odense scorede i deres, blev forspringet udbygget. Team Esbjerg gav ikke op, men hullet var blevet for stort.

Med fem minutter igen tog Jesper Jensen en sidste timeout i et sidste forsøg på at få et resultat med hjem. Og selvom det gav mål, så havde fynboerne ikke de store problemer med at svare igen i den anden ende.

Dermed blev det til en fynsk sejr på 31-27, og det lægger pres på Team Esbjerg i næste opgør, hvor de er tvunget til alt vinde for at sætte finaleserie ud i en tredje og afgørende kamp.

– Det endte med minus fire, men det var stadig marginaler, der afgjorde det. De fik en føring på plus to, og det var med til at give dem ro, så det var småting, som gjorde, at det endte med at gå deres vej, sagde Jesper Jensen, der allerede begyndte at se frem til næste kamp i omklædningsrummet i Odense.

– Vi skal videre, og vi kiggede allerede frem mod på weekenden. Nu skal vi have fokus på en opgave, der skal løses til på lørdag, og det snakkede vi om allerede efter kampen.

Kampen på lørdag går i gang klokken 16, og Team Esbjerg skal vinde, hvis de skal gøre sig forhåbninger om guldet. Og det bliver en proppet Blue Water Dokken, der allerede næsten er udsolgt til kampen.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 31-27 (14-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Kristine Breistøl 6, Mette Tranborg 4, Kaja Kamp 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Vilde Mortensen Ingstad 2.

Topscorer Odense Håndbold: Mie Højlund 12.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 2

2276 tilskuere i Odense Idrætspark.