Finalen venter efter heroisk fight

18/05 - 2022

Nervøsitet var årsagen til, at Team Esbjerg overhovedet ikke var med fra start i anden semifinale i Bambusa Kvindeligaen mod Viborg HK. Men anden halvleg blev med omvendt fortegn, da gæsterne fightede sig tilbage og vandt med mindst mulig margin. 29-28.

Hvis man var i tvivl om, at Viborg HK lever på deres fart, så fik man syn for sagen i kampens indledning. Hjemmeholdet var hurtige til at komme foran, og de tonsede gennem Team Esbjerg, der hele tiden var blevet fanget på hælene.

Det virkede til, at gæsterne var overraskede over, at Viborg ville gribe kampen således an. De kom foran med 5-1, inden Henny Reistad fik reduceret med med to scoringer i træk.

Team Esbjerg kom frem til fine chancer, men gang på gang stod der en målvogter i vejen, og igen spillede Anna Kristensen en hovedrolle. Hver gang udeholdet var på nippet til at få en scoring, der ville gøre forspringet til minus et, endte det i en redning og et mål i den anden ende.

En hurtig timeout fra cheftræner Jesper Jensen fik lukket hullet, for kampen kunne være blevet knækket ved stilling 8-3, men opsangen gav pote, og det blev til 9-6 i perioden efter. Det var dog stadig med Viborg med momentum, og hen mod slutningen af halvlegen var kampen igen ved at knække.

Hjemmeholdet kom foran med 16-10, men en god slutspurt betød, at også det hul blev lidt mindre, og pausestillingen blev 18-14.

– Vi var så nervøse. Vi var så presset over den kæmpe konsekvens, det ville være ikke at komme i finalen. Da vi spillede Final4 på hjemmebane kunne vi vinde noget, da vi spillede mod Bucuresti kunne vi vinde noget. I dag kunne vi tabe en finale og en Champions League-billet til klubben, og det sad i os, for alt det vi havde trænet var pist væk i første halvleg, sagde Jesper Jensen.

Bjerget, der skulle bestiges, var derfor enorm, da også udebanen spillede en rolle. I anden halvleg prøvede Team Esbjerg at bide lidt af forspringet, men Viborg virkede til at have en modsvar.

Langsomt blev forspringet dog mindre, men hjemmeholdet gjorde alt, hvad de kunne for at holdet Team Esbjerg tilbage. Anna Kristensen var dog begyndte at tage mindre, mens Rikke Poulsen for alvor viste sin store klasse i målet, og det blev kampafgørende.

Med små 10 minutter havde gæsterne flere muligheder for at komme op på minus et, men to forsøg var ikke nok, og værterne udbyggede igen sin føring. Det virkede som chancen, der blev forspildt.

Få minutter senere kom minus et på mål af Reistad, og lige pludseligt var det Team Esbjerg, der havde teten, og med fire minutter igen fik nordmanden udlignet til 27-27.

Backen stod igen for målet til 28-27, inden der blev udlignet med to og et halvt minut igen. En angrebsfejl i næste offensiv for Team Esbjerg kunne være blevet fatal, men Rikke Poulsen lukkede af igen.

– Det er tilfældigheder, der gjorde, vi kom op. Vi vidste, at Viborg ville blive trætte på et tidspunkt. De har haft to hårde kampe i benene, og det havde vi i seneste opgør. Det gjaldt for os om at hænge i, sagde cheftræneren.

Med et minut igen var gæsterne i angreb, og Vilde Mortesen Ingstad fik scoret med et halvt minut igen. En hurtigt timeout fra Viborg, der fik sat spillet op, og kampen skulle afgøres. Dog med en føring til gæsterne, der kunne vide sig sikre på en tredje semifinale.

Men Viborg havde offensive problemer. Gennem anden halvleg havde de svært ved at komme i gennem, og det havde de også her. Et desperat forsøg med to sekunder blev reddet af Poulsen, og finalen var i hus.

Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 28-29 (18-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Kristine Breistøl 6, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kaja Kamp 5, Mette Tranborg 2, Sanna Solberg 2.

Topscorere Viborg HK: Line Haugsted 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Viborg HK: 2

I VIBOCOLD Arena.