Friskheden er tilbage i fuldtallig Team Esbjerg-trup

16/05 - 2022

Efter nogle mentale hårde uger, hvor triumfer blev efterfulgt af skuffelser, er Team Esbjerg igen på toppen. Og tidspunktet er altafgørende. For onsdag venter Viborg HK i den anden semifinale i Bambusa Kvindeligaen, og vinderen af den går videre til finalen.

Første opgør endte nemlig uden vinder, og derfor vil en sejr give adgang til de afgørende finalekampe. I det danske slutspil bruges formatet først til tre point. Da en sejr giver to point og en uafgjort et, vil en triumf betyde, at der skal spilles om guld senere på måneden.

En lille uge er gået siden de to hold mødte hinanden i deleren i Blue Water Dokken, og den uge er blevet brugt konstruktivt for Team Esbjerg. Træningen har været i top, og det endte også med en sejr i søndags over Hadsten Håndbold i Santander Cup. Her fik både Marit Røsberg Jacobsen og Annette Jensen spilletid, efter de to har været ude med skader gennem en længere periode.

Samtidig kommer returopgøret heller ikke efter en weekend, hvor en EHF Champions League-kamp var med til at trække tænder ud. Af den årsag føler cheftræner Jesper Jensen også, at holdet står klar til at tage udfordringen op.

– Vi er mere friske end seneste kamp mod Viborg. Vi har haft en god uges træning, mens de har haft to hårde kampe i weekenden, og derfor har de nok haft det hårdere, end vi har haft, siger Jesper Jensen.

Han hentyder til de to Final4-kampe i EHF European League, som de grønblusede spillede på hjemmebane. Her blev det til et nederlag i finalen til tyske SG BBM Bietigheim på 20-31. Dermed viste tyskerne vejen for, hvordan man vinder i Viborg.

Der er dog for mange variabler, der spiller ind, og derfor handler det mere for Team Esbjerg om at finde de små procenter, der ville kunne give dem sejren.

– Det er småjusteringer, der skal til, for vi havde ikke marginalerne med os i sidste kamp, hvor vi måske også var lidt trætte. Vi spillede en god kamp, men deres målvogter stod godt, hvilket også kan skyldes noget af den træthed, som vi havde efter kampen mod CSM Bucuresti. Rent kollektivt ramte vi noget fornuftigt, og det skal vi gøre igen, siger cheftræneren, der peger på, at holdet står bedre rustet til at skabe et resultat mod Viborg, end de har gjort tidligere på sæsonen.

– Det er første Viborg-kamp i denne sæson, hvor vi føler, at vi står et godt sted inden. I de tre andre kampe er vi kommet ind med flere lodder på den kedelige side af vægtskålen. Nu er det vores tur til at komme med friske ben, mens de har været gennem et hårdt program.

Både Marit Røsberg Jacobsen og Annette Jensen er helt fitte til kampen, og derfor er lazarettet helt tomt.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen semifinale, kamp 2 mod Viborg HK onsdag den 18. maj kl. 20.30 i Vibocold Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.