Team Esbjerg står på tærsklen til triumfen

07/05 - 2022

Sejren i Rumænien har givet Team Esbjerg et stærkt udgangspunkt inden returkampen. Dette opgør ligger for døren, og CSM Bucuresti kommer nu til et propfyldt Blue Water Dokken, hvor der ventes hen mod 3000 tilskuere. Den næste deltager i EHF Champions League Final4 skal findes.

Det er ikke mange hold i Europa, der tager til Rumænien og slår CSM Bucuresti på deres hjemmebane. Larmen var infernalsk, og det gav ikke gode betingelser for Team Esbjerg. Alligevel hev de en sejr hjem, og derfor står de med gode chancer for at spille sig videre. Og når holdet har set tilbage på opgøret, så får de mere og mere selvtillid.

– Det var en af de bedste kampe, vi har spillet i denne sæson. Kampen viste også, hvor meget der skal til for at få succes i denne turnering. Intet kommer nemt. Det er benhårdt arbejde og konstant fokus på at udføre sine detaljer godt. Hvis man ikke gør det, så bliver man straffet, siger cheftræner Jesper Jensen.

Dynamikken er anderledes, når der er tale om to kampe mod samme modstander på så kort tid. Samtidig giver det kampene endnu mere nerve, når disse to hold i forvejen har mødt hinanden to gange yderligere i denne sæson.

Forbedringerne bliver derfor meget små. Flosklen med marginaler er kærkommen at bruge, men når de to hold også har været så tætte i denne sæson, så bygger klichéen på sandheden.

– For os gælder det om at kopiere samme intensitet, som vi havde i Rumænien. De kommer nok med nogle procenter mere, og det skal vi også. Hvis vi præsterer på samme niveau, som vi gjorde dernede, så giver det os et godt afsæt til dette opgør, siger cheftræneren.

Håndboldfeberen har også ramt Esbjerg. Hen mod 3000 tilskuere forventes at møde op i Blue Water Dokken, heriblandt 4-500 rumænere, der kommer til at skabe en lydkulisse, der kun kan sammenlignes med en rockkoncert, og det er med til at tænde truppen.

– Vi glæder os virkelig meget! Det kan gå hen at blive den vildeste kamp, vi spiller i år på hjemmebane, så det handler for os om at nyde det. Stemningen bliver også vild, så det bliver en stor oplevelse for os, siger Jesper Jensen.

Marit Røsberg Jacobsen og Annette Jensen er begge tvivlsomme. Kaja Kamp måtte udgå i seneste kamp, men stregspilleren er klar igen.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women kvartfinale, kamp 2 mod CSM Bucuresti søndag 8. maj kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Kaja Kamp, Marit Malm Frafjord og Vilde Mortensen Ingstad
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.