Europæisk generalprøve endte i sejr

04/05 - 2022

Hvis sejre avler sejre, så kommer begrebet til at stå sin prøve på søndag. Team Esbjerg fik nemlig en solid optakt til braget i weekenden, da de her til aften slog Herning-Ikast Håndbold i Bambusa Kvindeligaens slutspil med 32-27. Dermed fik de tanket selvtillid inden EHF Champions League Women-opgøret mod CSM Bucuresti.

Ingen af de to hold havde noget at spille for i dette opgør. Begges placeringer i gruppen var låst, og det bar kampen også præg af. Selvom hjemmeholdet indledningsvis begyndte stærkt, så kom udskiftningerne naturligvis hen ad opgøret.

Hvad der næsten overraskede mest var, at gæsterne ikke begyndte i syv mod seks-spillet. Først efter 11 minutters spil tog de et af deres stærkeste våben i brug, men de fik også gevinst ud af det. Inden havde Beyza Türkoglu bragt Team Esbjerg i front med 6-4, og denne smalle føring holdt værterne gennem de første 25 minutter.

Det lykkedes dem at udbygge den hen mod slutningen af første halvleg, og de tog til pause med 16-11, hvor også de havde spillet lidt syv mod seks.

I anden halvleg lignede Team Esbjerg et hold i total kontrol. Hver gang Herning-Ikast kom bare lidt tæt på ved at reducere til fire mål, fik hjemmeholdet succes i det næste angreb. Derfor kom der aldrig rigtig spænding i opgøret.

Anført af stærkt stregspil lykkedes det hele tiden værterne at holde gæsterne på afstand. Det var dog ikke fordi, at Herning-Ikast ikke prøvede at ruske lidt op i organisationen.

Offensivt forsvar, mandsopdækning og almindeligt 6-0-defensiv kunne være med til at forstyrre rytmen hos selv de mest rutinerede, men hjemmeholdet fandt konstant løsninger på udfordringerne.

Føringen lå hen mod slutningen ad opgøret hele tiden på omkring de fem mål, og det endte også med at blive forskellen mellem de to hold denne aften. 32-27 til Team Esbjerg, der fik cementeret deres førsteplads i slutspilspuljen.

– Det var virkelig flot indsats. Kampen i Bukarest sad stadig lidt i benene og måske også lidt i hovedet, så derfor syntes jeg, at det var en flot præstation i dag. Vi spillede en kamp mod Herning-Ikast, som jeg er med på også skiftede meget ud, som vi havde relativt styr på gennem hele opgøret, sagde Jesper Jensen.

Synet er nu rettet direkte mod kampen på søndag. Den lå i baghovedet på holdet i dag, og derfor blev der også trænet flere tiltag i både offensiven og defensiven. Med tanke på hvad der venter på søndag, så gjaldt det for cheftræneren om at holde initiativet, og det følte han, holdet lykkedes med.

– Vi kan risikere at møde mere syv mod seks-spil, derfor er det rigtig fint for os, at vi kan prøve andre defensive tiltag. Vi fik taget initiativet, for når vi står i seks mod seks, har vi ofte overhånden, og så tvinger det dem til at bruge syv mod seks. Derfor skal vi også finde løsninger mod det. Samtidig kan vi også variere, hvilket gør det mere uforudsigeligt for en modstander, sagde Jesper Jensen.

Kampen på søndag bliver et kæmpe brag. Opgøret går i gang klokken 16 i Blue Water Dokken, der gerne skal kunne konkurrere med den lydkulisse, som rumænerne skabte. Derfor skal den fyldes op, så holdet bliver båret frem.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 32-27 (16-11)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 9, Marit Malm Frafjord 6, Henny Reistad 5, Kristine Breistøl 4, Michala Møller 3, Beyza Türkoglu 2, Sanna Solberg 2, Line Myers 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Simone Petersen 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Herning-Ikast Håndbold: 1

1903 tilskuere i Blue Water Dokken.