Team Esbjerg rejser hjem med fremragende udgangspunkt

01/05 - 2022

For tredje kamp i træk blev det afgørende mål mellem Team Esbjerg og CSM Bucuresti sat ind med mindre end 10 sekunder igen. I de første to kampe mellem de to mandskaber i EHF Champions League Women har det været danskerne, som har stået for dette mål, og sådan gik det også til tredje gang, hvor det igen blev til en dansk sejr.

Op gennem første halvleg var det også Team Esbjerg, der havde teten. Defensiven lukkede ned for de mange rumænske stjerne. Lige med undtagelse af Cristina Neagu, der til tider lavede flere af de mål, som kun hun kan.

Det var dog ikke nok for hjemmeholdet, der hurtigt kom bagud med fire-fem mål. Først hen mod midtpunktet af halvlegen begyndte Team Esbjerg at miste koncentrationen. De ramte en periode, hvor CSM Bucuresti scorede tre mål i træk, hvilket fik dem med i opgøret igen. Team Esbjerg sluttede dog halvlegen bedst af og tog til pause med en føring på 9-12.

I anden halvleg var der langt mere nerve i kampen. Det blev til flere personlige fejl i begge ender, men også til mange flere mål.

Værterne hentede stille og rolig ind på Team Esbjerg, der langt hen ad opgøret lykkedes med at holde afstanden på et par mål, men offensivt var der problemer med at spille sig gennem.

Med 20 minutter kom CSM Bucuresti op på 19-20, men herefter svarede danskerne tilbage med tre mål i træk. Det kunne have punkteret kampen, men det gjorde det ikke. Et mål til hvert hold blev efterfulgt af en skidt periode for gæsterne.

– De er bare dygtige. Sådan en kamp kan gå begge retninger. CSM Bucuresti blev også båret frem af denne fantastisk atmosfære, hvor vi dårligt kunne høre noget. Ved timeout kom spillerne hen efter for at spørge, hvad jeg lige sagde til dem. På én meters afstand kunne vi intet høre, sagde Jesper Jensen.

Fire mål i træk for rumænerne, der fik udlignet til 24-24, og det begyndte at se sort ud for esbjergenserne. En klassescoring af Kristine Breistøl gav dog lidt luft, men med 50 sekunder igen fik hjemmeholdet igen udlignet.

Team Esbjerg prøvede at spille uret ned, men armen kom hurtigt op, og med 15 sekunder igen førte det til en tekniske fejl. Målet var tomt i den anden ende, men Dinah Eckerle var hurtigt kommet på plads, og lige pludselig opstod der en kontramulighed med 10 sekunder igen.

Henny Reistad spillede Vilde Mortensen Ingstad fri. Bolden så ud til at ramme stolpen, men der var tale om bagstolpen bag målet. Derfor var bolden i kassen, og målet talte. Målet kan få betydning til næste kamp, hvor Team Esbjerg kan nøjes med at spille uafgjort. De kan også tillade sig at tabe med et, hvis CSM Bucuresti ikke scorer flere end 26 mål i kampen. Derfor opfordrede cheftræneren også, at Blue Water Dokken skal fyldes op.

– Hvis man skal bruge en stor kliché, så kan man ikke vinde i det første kampe, men man kan tabe den. Vi har ikke vundet den endnu, men vi ved, hvor vi kan finde nogle flere procenter. Derfor skal vi have proppet hallen op med mennesker, så jeg kan kun opfordre folk til at komme ind og skabe et lignende rygstød, som CSM Bucuresti fik i dag, sagde Jesper Jensen.

Inden det sker, så skal Blue Water Dokken være vært for en anden kamp. Herning-Ikast Håndbold kommer forbi på onsdag til slutspillets sidste kamp. Begge hold er videre til semifinalen, og det kan skabe en atypisk kamp.

Kampen i tal:

CSM Bucuresti – Team Esbjerg 25-26 (9-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Sanna Solberg 5, Henny Reistad 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kaja Kamp 2, Mette Tranborg 2.

Topscorer CSM Bucuresti: Cristina Neagu 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

CSM Bucuresti: 2

I Sala Polivalenta, Rumænien.