Ny rumænsk profil giver nye udfordringer for Team Esbjerg

30/04 - 2022

Seneste opgør mod CSM Bucuresti ligger ikke mange måneder tilbage, men alligevel er det et hold, der har fået en ny profil til klubben, og derfor bliver EHF Champions League Women-kampen anderledes end de to seneste opgør. Naturligvis også fordi den samlede vinder af de to kampe spiller sig i Final4 i Budapest.

Stævnet i Ungarn ligger som en gulerod foran de to mandskaber, der i denne sæson har spillet to utrolige lige kampe mod hinanden. Første opgør var sæsonens første i EHF Champions League Women, og det blev til sejr til Team Esbjerg, selvom de var bagud med tre, da der manglede fire minutter. Det var dog på et tidspunkt i sæsonen, hvor esbjergenserne endnu ikke var spillet sammen endnu.

Det seneste opgør havde ingen betydning, da førstepladsen i gruppen var i hus for Team Esbjerg, men alligevel lykkedes det dem at tage til Bukarest og få en uafgjort med hjem på et mål i sidste sekund.

Af den grund er det utroligt svært at forudse, hvordan disse to kampe kommer til at udvikle sig. Især fordi de to mandskaber efterhånden ved, hvad de hver især kommer med.

– Der er et stort kendskab til hinanden, og der er også stort gensidigt respekt for, hvad holdene kan bidrage med. Derfor bliver det spændende at se, når vi skal møde dem i to så afgørende kampe, siger Jesper Jensen.

Én ting er dog anderledes ved CSM Bucuresti. I foråret fik de tilføjet Eduarda Amorim til truppen, og brasilianeren med det imponerende CV er den ubekendte faktor, som cheftræneren har respekt for.

– De har fået fat i Amorim, og det giver dem andre muligheder i bagkæden. Derfor tager vi det med fra de tidligere kampe, som kan bruge, for vi er også et andet sted. Men det er to nye opgør, for der er meget mere på spil, siger han.

Det er anden gang nogensinde, at Team Esbjerg står i en kvartfinale i det fornemmeste selskab i verden. Seneste gang var i 2020, hvor de skulle have mødt Buducnost, men en famøs pandemi kom i vejen for dem.

Den ligger heldigvis bag dem, og nu står intet i vejen for at truppen skal spille klubbens måske to største kampe nogensinde. Jesper Jensen gør dog en dyd ud af at bevare roen.

– Det er kæmpestort, men det er ikke sådan, at hvis vi ikke vinder, at vi definerer noget ud af det. Hvis vi kan få hul til Final4, så kan det muligvis blive nemmere for os fremadrettet, men det kommer ikke til at definere noget, slår cheftræneren fast.

Truppen rejste allerede til Rumænien fredag.  

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women kvartfinale, kamp 1 mod CSM Bucuresti søndag 1. maj kl. 16.00 i Sala Polivalenta, Bukarest:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Kaja Kamp, Marit Malm Frafjord og Vilde Mortensen Ingstad
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.