Førstepladsen sikret - Viborg venter i semifinalen

27/04 - 2022

Horsens Håndbold Elite prøvede godt og grundigt at ryste posen mod Team Esbjerg. Især i kampens indledning, hvor syv mod seks-spillet blev praktiseret en del, men det lykkedes ikke gæsterne at slå hjemmeholdet ud af kurs, og esbjergenserne hev en sejr hjem på 34-27. Det betyder, at de i semifinalen skal møde Viborg HK.

Allerede inden kampen var der ikke tvivl om, at Horsens-træner Jan Leslie ville finde på noget. Spørgsmål var nok nærmere, hvad han kunne finde på. Deres første angreb fortalte det. Efter Team Esbjerg havde bragt sig foran med 1-0, tog gæsterne tempoet ud af kampen og begyndte med syv mod seks. De kom frem til en god chance, som de også udnyttede.

Dette var med til at lægge basis for kampens første kvarter, hvor begge hold scorede mål på stribe med den ene forskel, at Horsens gjorde det med en spiller i overtal i deres offensiv.

Faktisk var det et velspillende kvarter for begge hold. Laura Damgaard fra Horsens jonglerede bolden rundt til sine medspillere, og det skabte problemer i den esbjergensiske defensiv. Først da Horsens begyndte at spille seks mod seks, kom skårene frem, da det gav værterne en føring på 10-8.

Herefter fandt Team Esbjerg rytmen, mens Horsens Håndbold Elite mistede deres. De begik flere tekniske fejl og det skal man passe på med, når man satsede i syv mod seks. Derfor gik hjemmeholdet også til pause med en føring på 18-14.

Jan Leslie var dog ikke færdig med at trykke på overraskelsesknappen. Flere gange prøvede han nye tiltag, som skulle være med til at overraske og forvirre, men Team Esbjerg-spillerne blev ved med at finde løsninger.

– Jeg har rost spillerne for at holde rytmen gennem kampen. Horsens var enorm dygtige til at skabe urytme ved at begynde med syv mod seks-spillet fra minut et, og det er der ikke mange, der gør. De dækkede 3-2-1, 5-1, med en mandsopdækning, 6-0 og forsøgte mange ting, og det var superfedt, for det tvang spillerne til at være skarpe og give dem noget at forholde sig til. Alligevel blev vi ved med at spille angrebsspil på højt niveau, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Horsens prøvede også at bringe mere fysik ind i opgøret ved at tackle mere igennem, og det blev til drabelig kampe inde på stregen, hvor især Vilde Mortensen Ingstad flere gange måtte spille med musklerne.

Men fysik er ofte til Team Esbjergs fordel, og det var det også denne gang. Føringen blev roligt udbygget med et mål ad gangen, og ved 29-23 med 10 minutter igen tog Horsens deres sidste timeout. Det skulle være nu eller aldrig.

Det blev aldrig, for igen fandt værterne et modsvar. Gæsterne scorede det første mål lige efter, men det blev efterfulgt af tre kasser fra Team Esbjerg, og kampen blev lukket der.

Resultatet blev 34-27, og dermed kom førstepladsen i hus for hjemmeholdet, der nu kan lægge fokus videre på EHF Champions League Women i weekenden.

Samtidig med dette opgør blev semifinalemodstanderen også fundet. Viborg HK slog Nykøbing F. Håndbold, og dermed tager de andenpladsen i den modsatte slutspilspulje. Det betyder, at de grønne fra domkirkebyen er modstanderen. Et hold Team Esbjerg stadig har til gode at vinde over i denne sæson.

I første omgang venter Team Esbjergs måske største kamp nogensinde. CSM Bucuresti er modstanderen på søndag i den første af to kampe i EHF Champions League kvartfinale.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Horsens Håndbold Elite 34-27 (18-14)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 6, Kristine Breistøl 5, Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Sanna Solberg 4, Marit Malm Frafjord 2, Line Myers 2, Michala Møller 1, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Horsens Håndbold Elite: Laura Damgaard 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Horsens Håndbold Elite: 3

1791 tilskuere i Blue Water Dokken.