Førstepladsen skal i hus i første forsøg

26/04 - 2022

Team Esbjerg står med en unik mulighed i hånden, når de onsdag tager imod Horsens Håndbold Elite i Bambusa Kvindeligaens slutspil. En sejr vil sikre dem førstepladsen i gruppen og dermed hjemmebanefordelen i semifinalen med en runde tilbage, hvilket vil være vitalt for holdets chancer i EHF Champions League Women, hvor den første kvartfinale mod CSM Bucuresti spilles i den kommende weekend.

Mellem de to kvartfinaler i EHF Champions League ligger en kamp mod Herning-Ikast Håndbold, og hvis den pointmæssigt ikke ville komme til at betyde noget for holdet, så giver det Team Esbjerg chancen for at få en fysisk god optakt, til hvad der kan gå hen at blive to af de vigtigste kampe i klubbens historie.

Det er en balancegang for cheftræner Jesper Jensen, men han og truppen er fast besluttet på, at det skal blive en sejr mod Horsens, men at holdet stadig har flere ting, som de skal arbejde med.

– Vi har lidt en revanche til gode mod Horsens, efter vi smed en seksmålsføring i seneste opgør mod dem. Vi går også ind til kampen med tanken på, at vi er på vej op i intensitet. Vi havde nogle gode kampe inden landskampspausen, og det handler nu om at komme ind i den rytme igen og levere på højt niveau. Vi har kvartfinalerne, der venter ude i horisonten, så vi vil gerne levere en god kamp, siger Jesper Jensen.

Netop landskampspausen kan vise sig at være en fordel for Team Esbjerg. Flere af de norske spillere i truppen var ikke med landsholdet, og derfor fik de deres første hvil siden OL i august.

Alligevel er han klar over, at det kan være svært for et hold at nå et højt niveau efter en landskampspause, men holdet er fysisk klar til maj, hvor hele sæsonen bliver afgjort. I første omgang kan de gøre sig selv en stor tjeneste ved for en stund at glemme alt om kvartfinaler og slå Horsens, og det gør de ved at dirigere kampen.

– Vi tænker da på den, men ikke voldsomt meget før efter kampen mod Horsens. Vi har mange opgaver og udfordringer, der skal løses, og vi glæder os til at lukke dem ned. Det handler meget for os om at spille i vores eget tempo. Horsens er gode til at ramme et tempo i kampene, som passer dem, selvom de møder stærkere hold, så det bliver en god øvelse for os. Mod Viborg har vi mødt et lignende hold, hvor farten af spillet er vigtigt. De spiller hurtigere end os, men Horsens kommer til at spille langsommere, siger cheftræneren.

Marit Røsberg Jacobsen er stadig ude af betragtning. Annette Jensen er også tvivlsom til opgøret, og hun bliver testet op til kampen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, Slutspil Pulje 2 mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 27. april kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.