Risikovillige Silkeborg-Voel skal rystes til fejl

02/04 - 2022

Status quo er bevaret efter første runde af slutspilspulje 2 i Bambusa Kvindeligaen. Begge kampe endte uden vinder og med samme resultat i form af 27-27, og det er en lille fordel for Team Esbjerg, der i anden runde skal møde Silkeborg-Voel KFUM, som tidligere har taget point fra esbjergenserne i denne sæson.

Det skete i seneste møde mellem de to klubber tilbage i januar, hvor opgøret endte 33-33, der satte ende på Team Esbjergs stime på 13 sejre i træk. Derfor er weekendens modstander ikke en konkurrent, man skal undervurdere. Og cheftræner Jesper Jensen ser også et mandskab, der spiller med stor intelligens.

– Silkeborg-Voel spiller en god omgang håndbold. De har ikke så meget fysik som andre hold i ligaen, men de har en masse tempo og en stor spilforståelse, og især deres forståelse for spillet er fedt at se. De er et hold, der er gode til at udnytte deres evner, og de ligger især i kontraen og i at spille risikovilligt, siger Jesper Jensen.

Netop den sidste del bliver vigtig for kampen. Silkeborg-Voel går ikke på kompromis med deres spillestil, og derfor gælder det for Team Esbjerg om at fremprovokere fejlene hos søndagens modstander. Hvis det lykkes, er vejen til to point banet.

– Det er det, vi gerne vil. De laver mange fejl, men de kommer også frem til mange mål og chancer, og det er en del af deres spil. Hvis vi kan stå mod dem, så vi kan producere tekniske fejl ved dem, giver det også et plus, men det kræver en stor indsats, siger cheftræneren.

Med kvartfinalen sikret i EHF Champions League Women har Team Esbjerg næsten haft en hel uge til at forberede sig til opgøret i denne weekend. Det har givet holdet flere muligheder for at fordybe sig i taktikken til kampen, men også træne på et højere niveau.

Formålet er at komme op i omdrejninger igen efter en periode, hvor holdet skulle have pusten igen, og det har der været behov for. Seneste opgør mod Horsens Håndbold Elite viste nemlig, at der er noget at hente for Team Esbjerg, der har brugt ugen fornuftigt.

– Vi har set noget video igennem fra opgøret mod Horsens, og det har været dejligt at kunne se lidt baglæns, for det har vi ikke haft tid til i denne sæson. Men her så vi, at det især er i defensiven, hvor vi kan forbedre os, da det til tider var lidt usammenhængende. Vi gav for mange mål væk i midten, og derfor har vi også arbejdet på områder, hvor der skal arbejdes lidt hårdere, siger Jesper Jensen.

Disse forbedringer skal gerne komme til syne i kampen mod Silkeborg-Voel. Det er med et næsten fuldt mandskab, hvor kun Marit Røsberg Jacobsen mangler, da hånden ikke er helet helt endnu.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, Slutspil Pulje 2 mod Silkeborg-Voel KFUM søndag den 3. april kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.