Forfærdelig anden halvleg kostede sejren i slutspilsåbner

28/03 - 2022

Team Esbjerg havde alle kortene på hånden med en føring på seks mål ved pausen, men i anden halvleg blev det for rodet og fejlene blev for mange. Det endte med at koste mod et hårdtarbejdende Horsens Håndbold Elite, der tager point fra esbjergenserne i Bambusa Kvindeligaens første slutspilskamp. Et point Esbjerg skal prise sig lykkelig for.

Cheftræner Jesper Jensen havde inden opgøret mod Horsens Håndbold Elite fortalt, at hvis det lykkedes Team Esbjerg at komme stort foran, ville hjemmeholdet have svært ved at hente forspringet. Og gæsterne fik hurtigt sat værterne under pres.

Offensiven blev ved med at omsætte chancerne til mål, mens Rikke Poulsen tog fra i den anden ende. Horsens kom op på 7-10, inden Team Esbjerg ramte en stime på fire mål i træk, og dermed satte det hjemmeholdet under gevaldigt pres. De fik svaret lidt igen, men det var stadig med en sikker føring til gæsterne på 10-16.

– Vi prøvede at rette nogle småting til, men ellers var vi nogenlunde tilfreds med spillet. Vi forsøgte at kigge ind til, hvad de ville komme med i anden halvleg, og om det ville være syv mod seks-spillet, sagde Jesper Jensen.

Efter pausen så det længe fint ud. Begge hold skiftedes til at score, og det ville i sidste ende komme Team Esbjerg til gode. Men midtvejes inde ramte gæsterne en mur.

Det ene point blev reddet

Mange tekniske fejl begyndte at koste, og det var med til at tænde en ild i Horsens. Den omtalte føring var måske ikke stor nok. 17-23 blev til 21-23, og hjemmeholdet var lige pludselig med i opgøret igen. Vilde Mortensen Ingstad fik sat en prop i reduceringerne, men denne prop blev hurtigt opløst.

– Vi prøvede at rette tingene til, ud fra det vi var i gang med. Vi ramte en periode i angrebet, hvor vi ikke flyttede noget, og det blev lidt for stereotypt, og der manglede i den grad skarphed, sagde cheftræneren.

Offensiven kunne ikke præstere, og Emily Stang Sando begyndte at finde vitale redninger frem i Horsens-målet. Kaja Kamp gjorde det til 23-26 på straffe med seks og et halvt minut igen, men kampen var ikke afgjort, for Team Esbjerg havde stadig problemer.

Med tiden blev de forværrede. For igen fandt Horsens en stime på fire mål frem, og med et halvt minut igen fik de deres første føring i kampen ved at komme op på 27-26. Jesper Jensen havde brugt alle sine timeouts i forsøget på at piske holdet frem til en sejr, og derfor var det op til spillerne inde på banen at finde frem til det ene point.

Med otte sekunder igen fandt Henny Reistad løsningen, og hun kom i gennem forsvaret og scorede det udlignende mål til kampens resultat 27-27. En trist start på slutspillet set i lyset af, at Team Esbjerg var foran med seks, da der manglede 17 minutter igen.

– Man skal ikke negligere Horsens’ indsats, men når man fører med seks mål inde i anden halvleg og man ser sig selv som tophold, så skal man være i stand til at bide mere fra sig. Vi står nu med en følelse af, at vi har dummet os og at vi skal være glade for det ene point, sagde Jesper Jensen.

Ærgerrigheden skal findes frem

Næste kamp er på søndag mod Silkeborg-Voel KFUM, og der er nok at se til for Team Esbjerg. Holdet toppede under Final4, og siden har holdet bevidst valgt at trække stikket lidt for at lade op til de afgørende kampe i Bambusa Kvindeligaen og DELO EHF Champions League.

Det gælder nu for dem, om at finde det spil frem, som de havde i januar og februar, hvor de kørte al modstand af banen. De ved, hvad der skal til, og derfor har holdet også en tro på, at det nok skal lykkes.

– Vi skal op i intensitet og fart. Det har været lidt for langsomt, og så blev vi ramt af skader og sygdom, netop som vi prøvede at komme op i gear igen. Vi har en stor tro på, at vi nok skal ramme samme niveau igen, og vi har 10 uger til det.