Team Esbjerg slutter grundspillet med en sejr

23/03 - 2022

Hverken Team Esbjerg eller Nykøbing F. Håndbold havde noget på spil i sidste runde af grundspillet i Bambusa Kvindeligaen. Derfor blev det også lidt en rodet affære, da de to hold mødtes i Blue Water Dokken, hvor det blev til en hjemmesejr på 32-27.

At det blev rodet burde have været til gæsternes fordel, og det blev det også i kampens indledning, hvor det bølgede frem og tilbage. Nykøbing fulgte også godt med i de første 30 minutter, hvor det faktisk var Team Esbjerg, der haltede lidt efter.

Først ved Henny Reistads scoring til 8-7 kom hjemmeholdet foran for første gang, og det var også først her, at esbjergenserne begyndte at finde sig ind i opgøret.

Det tvang gæsternes træner til en timeout, men det hjalp ikke rigtig. Esbjerg havde spillet ind i førerrollen i kampen, og hen mod slutningen af første halvleg, fik de også udbygget føringen til 18-15.

Starten af anden halvleg begyndte med to Team Esbjerg-mål, og det bragte føringen op på fem, hvilket var med til at knække gæsterne. Denne blev hurtigt større, og da Kaja Kamp gjorde det til 25-18, blev forskellen for stor mellem de to mandskaber.

Dermed blev en rodet affære endnu mere rodet, da udskiftningerne også kom. Det blev blandt andet til en ligadebut for Julie Sall, der i sidste uge fik debut. Hen mod slutningen af opgøret fik Caroline Gade også scoret sit første mål i Bambusa Kvindeligaen, da hun gjorde det til 32-26. Og her blev brølet i Blue Water Dokken lidt større.

Nykøbing fik scoret endnu et mål til resultatet 32-27, og dermed får Team Esbjerg sluttet godt af på et grundspil, hvor de ender på en andenplads og tager to point med over i slutspillet.

– Vi er glade for sejren og måden, det skete på. Vi var i nogenlunde kontrol, men der var også en del udskiftninger. Der var en mange småting, som gjorde, at rytmen blev lidt ødelagt, og spillerne var også bevidste om, at slutspillet begynder i næste uge, så alt i alt var det okay fra begge holds side, sagde Jesper Jensen om opgøret.

I slutspillet venter Herning-Ikast Håndbold, Silkeborg-Voel Håndbold og Horsens Håndbold Elite.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 32-27 (18-15)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Marit Malm Frafjord 5, Kristine Breistøl 5, Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 2, Michala Møller 2, Beyza Türkoglu 2, Annette Jensen 2, Caroline Gade 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Amalie Wulff 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Nykøbing F. Håndbold: 1

2140 tilskuere i Blue Water Dokken.