- Det er nu, at sæsonen begynder for os

19/03 - 2022

Med to runder tilbage af Bambusa Kvindeligaen er der ikke meget at spille for. Andenpladsen er sikret, og Odense Håndbold kan juble over, at de i år er vindere af grundspillet. Men med slutspillet lige om hjørnet er der stadig mange spillemæssige ting, som Team Esbjerg har at spille for, og derfor bliver det prøvet af mod København Håndbold.

Siden slutningen af august har holdene i Bambusa Kvindeligaen kæmpet om at spille sig i en gunstig position inden slutspillet. De to point med over i slutspillet er sikret for Team Esbjerg, men det er i de næste uger, at der skal kæmpes om mesterskabet, og det får indflydelse på kampen på søndag i København.

– Denne og den næste kamp mod Nykøbing skal bruges på at gøre os klar igen. Vi skulle lige trække vejret lidt efter Santander Cup-sejren. Vi spillede godt mod Herning-Ikast, men ramte så ved siden af mod Viborg. Derfor skal disse kampe bruges på at komme op i gear igen, for det er nu, at sæsonen begynder, men det vil være ligegyldigt, hvis vi ikke kan præstere, siger cheftræner Jesper Jensen.

Holdet har også flere ting, som de skal have finpudset, inden slutspillet sættes i gang. Nederlaget mod Viborg viste trænerteamet, at de kan blive ramt i deres defensiv, hvis de ikke er klar, og derfor ligger der et hårdt stykke arbejde for Jesper og Ana Razdorov i de to sidste kampe.

– Når Viborg ramte os, som de gjorde, så er det vigtigt, vi tager et skridt tilbage og ser det i et andet perspektiv. Når vi slog Odense i finalen, som vi gjorde, for så at rende ind i sådan et nederlag til Viborg, fandt vi også ud af, at vi ikke er usårlige. Derfor er der flere ting, som kan strammes op, for vi kan præstere bedre, end det vi gjorde mod Viborg, siger cheftræneren.

Et kig på København Håndbold fortæller, at hovedstadsklubben har brug for en sejr. Aarhus United ligger lige efter dem i Bambusa Kvindeligaen med to point op, og det er mellem de to, at det sidste slutspilshold skal findes.

Motivationen kan være forskellen på de to hold, og når Team Esbjerg ikke vil satse med spillernes helbred, så bliver flere spillere sparet. Esbjergenserne har den fordel, at de kun har ligaen frem til slutningen af april, og derfor ser kampprogrammet ikke så tætpakket ud. Af samme årsag forventer Jesper Jensen heller ikke, at holdet kommer til at holde for meget igen.

– Vi har god plads mellem kampene nu, så vi har tid til at trække vejret lidt, inden slutspillet går i gang efter kampen mod Nykøbing. Men vi tager stadig ingen chancer med nogen af spillerne. Det ændrer dog ikke den indstilling, vi tager ind til kampen med, og det er at vinde, slår Jesper Jensen fast.

Han peger samtidig på, at Annette Jensen er et eksempel på, at der ingen chancer tages. Hvis der var mere på spil, kunne hun se frem til mere spilletid, men det fornuftige at gøre er, at lade hende sidde også. Marit Røsberg Jacobsen er ude, og Estavana Polmans skade driller stadig.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod København Håndbold søndag den 20. marts kl. 16.00 i Frederiksberg-Hallen:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Estavana Polman, Henny Reistad og Mette Tranborg.