Forsvaret af pokaltitlen begynder i Hørning

17/03 - 2022

Knap nok er champagneflaskerne sendt til genbrug, inden forsvaret af Santander Cup går i gang. Team Esbjerg er nu forsvarende mestre i pokalturneringen og dermed en af favoritterne til at vinde trofæet igen til næste år. Inden skal de først forbi Hørning Håndbold, der ligger i bunden af 3. division.

Pokalturneringers største charme er, at alle kan møde alle. Så at Team Esbjerg nu skal møde et mandskab, der ligger hele tre divisioner under dem, er kun med til at skabe en mytisk stemning omkring turneringen.

Samtidig er det også en unik oplevelse for Hørning-spillerne, at de nu skal stå overfor en Champions League-kvartfinalist, der har flere OL-, VM- og EM-medaljer fordelt blandt spillerne. Dette har cheftræner Jesper Jensen i tankerne, og derfor vil han også behandle kampen med stor respekt.

– Vi tager til kampen for at lave et ordentligt udtryk. For en mindre klub er det sjovt at møde os, og derfor fortjener kampen den respekt, som den skal have, men vi skal også passe på vores egne interesser, siger Jesper Jensen.

Der kan ikke herske tvivl om, at Team Esbjerg er enorm favorit til at tage sejren. Set i lyset af det tætte program, bliver det vigtigt for holdet at give pause til flere af spillerne. Især efter flere hårde kampe, hvor skader også har naget. Derfor bliver flere ungdomsspillere udtaget til kampen.

– Vi tager enkelte med, for vi har et hårdt program med nogle skader også. Derfor bliver flere af de faste spillere testet i dag, og så ser vi, hvem der kommer med, siger cheftræneren.

Caroline Gade fik sin debut tilbage i januar, da fløjspilleren var med i opgøret mod Holstebro Håndbold. Det blev dog ikke til nogen mål. Stine Lund var også med i den kamp, men hun sad på bænken hele opgøret. Hun fik derimod debut så sent som i forgårs i opgøret mod Randers HK. Julie Sall kommer også med, og den unge bagspiller kan dermed få sin debut i den røde trøje.

Dem kender Hørning Håndbold ikke meget til, men omvendt kender Team Esbjerg heller ikke noget til Hørning. Det erkender Jesper Jensen, men han ser det i stedet som en mulighed for de etablerede spillere at nyde opgøret til fulde.

– Vi kender intet til dem, men vi kender til niveauet i rækkerne. Men vi tager derop uden at lave det store taktiske oplæg, og det kan også være fint for spillerne. Det bliver lidt som da de var yngre ved at gå ind til en kamp uden de store bekymringer, siger han.

Marit Røsberg Jacobsen er ikke med, da hun er i gang med at hele sin hånd. Estavana Polman er stadig tvivlsom til opgøret.

Team Esbjergs trup til kampen i 5. runde i Santander Cup mod Hørning Håndbold torsdag den 17. marts kl. 18 i Hørning Idrætscenter:

Målvogtere: Dinah Eckerle, Stine Lund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Caroline Gade
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad, Julie Sall og Mette Tranborg