Effektiviteten til forskel mellem Team Esbjerg og Randers HK

15/03 - 2022

Først i anden halvleg lykkedes det Team Esbjerg at finde det spil frem, som de har haft hen over vinteren i opgøret mod Randers HK, men herefter var der ingen problemer med at få sejren hjem. Dermed er esbjergenserne sikker på, at få to point med over i slutspillet.

Startvanskelighederne viste sig ikke til at begynde med. Det lignende nemlig endnu en af de kampe, som Team Esbjerg har haft mange af. De ville hurtigt få et forspring, som ville blive udbygget for hvert minut. Og gæsterne kom også foran med 5-2 tidligt i opgøret, men så gik noget i stå.

Fejlene blev mange, og Randers HK var hurtig til at straffe dem. De fik scoret otte mål, mens Team Esbjerg kun fik sendt to i den anden kasse, og lige pludselig var hjemmeholdet i front. Det slog dog ikke holdet ud af kurs. Cheftræner Jesper Jensen beholdt overblikket, og han tog ikke en timeout, selvom det næsten var forventet.

– Jeg overvejede det også, for der gik mange tanker gennem hovedet. Men vi var meget bevidste om, hvad vi gerne ville. Der er dog ingen grund til panik, for det handlede mere om udtrykket i vores spil, sagde Jesper Jensen efter kampen.

De fik styr på defensiven igen, og dermed fik de også provokeret Randers til at kaste bolden væk flere gange. Det gav nogle kontraer, og de kom igen op på 11-11. Værternes offensive problemer fortsatte, og det gav endnu flere nemme mål, da de prøvede at spille syv mod seks, hvilket gav gæsterne en føring.

Ved 15-17 havde Team Esbjerg chancen for at komme foran med tre inden pausen, men de kom ikke frem til en god chance, og derfor blev det ved en tomålsføring, hvilket holdet kun kunne være tilfredse med, set på halvlegen som helhed.

– Vi var glade for føringen, for vi kunne have været bagud, men også foran med mere. Vi snakkede om at holde fast i de ting, som vi er gode til, for der var en lidt for stor iver til at få det til at lykkes, og det blev også til tider lidt for ukoncentreret, sagde cheftræneren.

Efter pause begyndte Team Esbjerg for alvor at vise den topholdsmentalitet, som gør en enorm forskel. Især i kampe, hvor alt ikke helt hænger sammen. For uden helt at spille sig ud, så lykkedes det holdet at udbygge den føring, som de havde skabt i første halvleg.

Randers ledte efter løsninger, men den fart, som de havde i første halvleg, kunne de ikke fortsætte med. I modsætning kunne Team Esbjerg uden problemer køre videre, og det gjorde kun føringen endnu større.

Med et kvarter igen havde Mette Tranborg gjort det til 22-27. De fem mål blev aldrig truet. Selv da Dinah Eckerle måtte sidde over, og Stine Lund fik sin ligadebut i målet, så var Randers’ offensiv ikke truende, og da Team Esbjerg scorede fem mål i træk fra 25-29 til 25-34, lukkede de reelt kampen.

– Vi kom ud med mere aggresivitet, og vi fandt tilbage til de ting, som vi er gode til. Det gav en føring, som førte til ro, men så fik Dinah en bold i hovedet, og så var der lidt uro igen, men vi blev ved med at køre på, sagde Jesper Jensen.

Dermed blev det til en sejr på 27-34. Sejren betyder, at Team Esbjerg er sikker på at tage to point med over i slutspillet. Selvom Herning-Ikast Håndbold har seks point op med tre kampe igen, så er esbjergenserne bedre indbyrdes.

Team Esbjerg når kun lige at komme hjem, inden næste kamp lurer. Hørning fra 3. division venter i forsvaret af Santander Cup, som holdet næsten lige har vundet. Kampen spilles torsdag.