En stime er afsluttet – men en ny kan begynde

14/03 - 2022

En imponerende stime fik sin slutning i seneste opgør mod Viborg HK, men der er ikke tid til at græde over det. Randers HK venter allerede på tirsdag i næste kamp i Bambusa Kvindeligaen, og det kan være startskuddet til en ny stime, der falder på et afgørende tidspunkt af sæsonen.

Inden denne stime kan begynde, så kræver det oprydning for spillerne. Nederlaget i Viborg kom efter en svag præstation, og når truppen har været vant til at vinde, så skal de nu gå ind til næste kamp med et tab i baghovedet.

Derfor er holdet godt i gang med at få vendt de negative ting til noget konstruktivt, for det er i nederlagenes stunde, at man lærer mest.

– Det er altid noget at hente i alle kampe, og det er der især fra kampen i Viborg. Men der er ingen grund til at gå panik, bare fordi man bliver overmatchet i én gang ud af de seneste 30 opgør. Vi skal tilbage på sporet, og det kan vi komme mod Randers, siger cheftræner Jesper Jensen.

Og vejen frem bliver at gøre det, som de mislykkedes med i domkirkebyen. Team Esbjerg lod Viborg HK kontrollere opgøret, og derfor blev det til hele 10 kontramål for de grønblusede.

Pokalmestrene har ellers været gode til at tage teten i indledningen på de seneste mange opgør, og den dirigentstok skal de finde frem igen. Det er hvert fald målet, fortæller cheftræneren.

– Vi skal spille det, vi gerne vil spille. Vi fik ikke spillet på det, vi er gode til, og derfor løb Viborg fra os. Vi skal være i stand til at kontrollere kampen, og hvis vi spiller til vores top, så bør vi kunne slå dem.

Skaderne har været mange i de seneste kampe, og det har også kostet lidt på spillet. Desværre er der ikke meget tid til at restituere i, da der allerede torsdag venter en nyt opgør, hvor forsvaret at pokaltitlen begynder i Hørning, og søndag skal holdet helt til hovedstaden for at møde København Håndbold. Derfor har klubben meget fokus på, at ingen lider overlast i den kommende uge, siger Jesper Jensen.

– Det har været en hård uge med kampe, hvor vi kun havde to udskiftere, og den trak sine spor. Vi skal passe på os selv, for der kommer mange kampe i de næste dage. Alligevel bør vi kunne tage til Randers og vinde. Vi skal vise, at vi er et tophold, selvom vi havde en enkelt uden for skiven, siger han.

Jesper Jensen beretter om, at klubben ikke helt har overblik omkring omfanget af skaderne i truppen. Han tilføjer dog, at Annette Jensen forventes at være i spil, mens det er mere tvivlsomt med Estavana Polman.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Randers HK tirsdag den 15. marts kl. 20.30 i Arena Randers:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Estavana Polman, Henny Reistad og Mette Tranborg.