Vild stime fik sin afslutning i Viborg

12/03 - 2022

33 kampe uden nederlag fik en ende. I Bambusa Kvindeliga-opgøret mellem Team Esbjerg og Viborg HK tog hjemmeholdet fra domkirkenbyen sejren, og dermed fik afsluttet den lange stime uden nederlag for esbjergenserne, der varede næsten i et halvt år.

Esbjergenserne fik en forfærdelig start på opgøret, hvilket næsten var et symptom på kampen. Fejlene skal være få mod Viborg, men i indledningen var der for mange. Det var hjemmeholdet hurtig til at udnytte med deres høje fart i spil og kontra, og de fik skabt en føring på 4-0.

Det tog cheftræner Jesper Jensen hurtig konsekvensen af ved at tage en timeout.

– Jeg sagde egentlig ikke så meget. Jeg mindede dem om, hvad vi skulle fokusere på. Det, de lykkedes med, gjorde vi ikke. Vi spillede ikke, som vi gerne ville, og Viborg endte med at diktere kampen og tempoet i dag, sagde Jesper Jensen.

Det var med til at lægge et låg på det, da Mette Tranborg fik hul på udeholdets scoringer og kort tid efter, blev hullet lukket, da Vilde Mortensen Ingstad fik scoret til 5-4, men det var kun for en stund. Fejlene kom frem igen, og Viborg udbyggede igen føring til 9-5.

De to hold skiftedes til at score i stimer, og allerede efter 15 minutter stod der 12-9 til Viborg. Inden havde Jesper Jensen set sig nødsaget til at tage endnu en timeout i frygt for, at værterne ville stikke af på scoringstavlen. Igen lykkedes det Team Esbjerg at holde fast i hjemmeholdet, og de gik til pausen kun bagud med et.

– Der var nogle ting, der skulle rettes til, men at vi tog til pause kun bagud med et, kunne vi være glade for, for der var problemer. Deres stregspil kunne vi ikke styre, og vi havde for mange tekniske fejl, men sådan går det bare engang imellem, sagde en rolig cheftræner.

Viborg var hele tiden holdet, der styrede tempoet, og der blev spillet mere på deres præmisser end Esbjergs, og det blev for alvor tydeligt i anden halvleg.

Gæsterne fulgte med i de første 17 minutter, men herefter begyndte det at falde fra hinanden. Henny Reistad scorede til 27-24, og det var startskuddet til en stime for Viborg. Fire mål i træk og de fik en føring på syv, som de ikke gav slip på.

Føringen var demoraliserende for Team Esbjerg, der ikke kunne hive sig op efter de fire mål, og de kom ikke tæt på igen. Dermed sluttede en imponerende stime for de rødblusede, der lider første nederlag siden 18. september.

– Vi kan selv definere, om dette nederlag ender med at blive sundt eller usundt. Det kan være godt at få en påmindelse om, at der er ting, som vi skal blive bedre til, og det er jeg rolig omkring med dette hold, for de har kompetencerne til, at det bliver sundt. Derfor bliver vi også klar til kampen mod Randers på tirsdag, sagde Jesper Jensen.

Og det er allerede på tirsdag, at Team Esbjerg skal i kamp igen. Og ganske rigtigt er det i Kronjylland, hvor Randers HK er modstanderen. Her for esbjergenserne igen muligheden for at sikre de to point til slutspillet.

Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 36-29 (16-15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 8, Henny Reistad 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Mette Tranborg 4, Michala Møller 4, Beyza Türkoglu 3.

Topscorer Viborg HK: Ida-Marie Dahl 12.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Viborg HK: 1

I Vibocold Arena.