Herning-Ikast bider stadig fra sig trods esbjergensisk overhånd

08/03 - 2022

Semifinalen i Santander Cup blev vundet af Team Esbjerg med 34-29, men selvom cifrene fortalte om en sikker sejr, så viste Herning-Ikast Håndbold, at hvis man giver dem en mulighed, er de ikke langsomme til at tage imod den. Derfor skal esbjergenserne være varsomme med at lukke midtjyderne ind i opgøret, når de to hold igen mødes i Bambusa Kvindeligaen.

Der er tale om to formstærke hold, der møder hinanden. Team Esbjergs seneste nederlag ligger snart et halvt år tilbage, mens Herning-Ikast Håndbold kun har tabt tre gange siden oktober. To af de tre nederlag er mod onsdagens modstander, og derfor er der tale om en klar dominans til Jesper Jensens tropper.

Seneste opgør viste dog, at selvom Team Esbjerg muligvis ikke har set bedre ud i denne sæson, kan flere hold stadig drille. Herning-Ikast Håndbold var langt væk i opgøret, men hen mod anden halvleg fik de kontakt igen, inden esbjergenserne skabte et nyt forspring. Derfor bliver der ikke taget noget for givet.

For igen forventer cheftræner Jesper Jensen, at hans midtjyske ditto, Kasper Christensen, kommer med overraskelser. Hvad det bliver, kan han ikke spå om, og derfor prøver han at komme hele vejen rundt.

– Deres mål bliver at skabe en urolig kamp, tror jeg. Det havde de succes med i semifinalen i Santander Cup. Det bliver omvendt vores mål at finde en rytme i kampen, for det kan vi vinde på. Samtidig skal vi også være opmærksomme på deres syv mod seks-spil, for det prøvede de en del af i semifinalen. Når vi lige har vundet over dem, så er bolden lidt på deres banehalvdel for at bringe noget, og det skal vi så forberede os på, siger Jesper Jensen.

I de seneste mange opgør har Team Esbjerg vist en stor skarphed. Siden det uafgjorte resultat i Silkeborg har holdet været hurtige til at lukke kampene. Ofte har de skabt et stort forspring i første halvleg, som modstanderen ikke har kunnet lukke.

Denne kvalitet hylder cheftræneren og påpeger, at den skal de også have med til dette opgør, da midtjyderne selv har stor kvalitet i truppen.

– Vi har noget, der i øjeblikket virker så fint, at hvis vi spiller godt, så er der også stor sandsynlighed for, at vi vinder. Derfor skal vi komme med samme fokus og koncentration, som vi kom med i semifinalen, for så er vi svære at slå. Hvis vi ikke gør, så har de individualister og et kollektiv, der kan vinde kampen for dem, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg må stadig undvære Marit Røsberg Jacobsen, men alle andre er klar til kampen i Blue Water Doken.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Herning-Ikast Håndbold onsdag den 9. marts kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Estavana Polman, Henny Reistad og Mette Tranborg.