Horsens kastet til side i Team Esbjerg-opvisning

23/02 - 2022

Endnu en gang lykkedes det Team Esbjerg nærmest at afgøre deres kamp i Bambusa Kvindeligaen, inden anden halvleg gik i gang. Horsens Håndbold Elite begik for mange fejl og brændte for meget til, at de kunne stille noget op mod den rødblusede gæster, der tog en sejr med hjem fre Østjylland på 22-33.

Indledningen på opgøret sad Team Esbjerg på. Efter lidt startvanskeligheder fik gæsterne gang i maskinen, og den var ved at tvære Horsens ud. Ved stillingen 2-6 til udeholdet tog hjemmeholdet deres første timeout allerede efter 6.30 minutter. Men den hjalp ikke meget, for Horsens’ træner Jan Leslie tog sin anden timeout fire minutter senere, efter Team Esbjerg havde udbygget føringen til 3-9.

Årsagen til den hurtige og markante føring skal findes i, at værterne lavede for mange tekniske fejl. Det førte ikke til mange kontramål, men når de endelig kom hjem i forsvaret, så kunne de ikke dæmme op for udeholdets mange skyttere. Samtidig brændte de også meget i angrebet. Enten ved at skyde forbi eller ind på Rikke Poulsen.

Den anden timeout hjalp lidt på tingene, men kun for en kort stund. For hen mod slutningen af halvlegen ramte de ind i nye problemer, og hun stod i målet for Team Esbjerg. Rikke Poulsen begyndte for alvor at tage fat med fem redninger i træk. Det førte til en esbjergensisk føring på 8-17, som endte med at være på 9-20, da de to hold gik til pause.

– Jeg ved ikke helt præcist, hvor denne skarphed kommer fra, men spillerne skal have ros for, at de kan levere sådan en indsats lige efter en tur til Bukarest og inden et vigtigt Final4-stævne. Man kan omvendt også sige, at Horsens ikke ramte dagen, men i de første 20 minutter viste vi, hvor gode vi er, og så er vi svære at slå. Derfor gik vi også til pause velvidende, at vi havde vundet, og det er vildt flot, sagde en stolt Jesper Jensen efter kampen.

Pausen gjorde ikke meget for forestillingen. Selvom Dinah Eckerle kom ind på målet, så gik der ikke lang tid, før Horsens tog deres sidste timeout, da også tyskeren viste sig besværlig at score på. Mulighederne var få for hjemmeholdet, og med en føring på 14-27, så var Team Esbjergs tanker også så småt begyndt at gå hen mod Final4 på lørdag.

– Allerede efter 20 minutter begyndte vi at rotere og spare spillere. Vi havde en fornemmelse af, at vi kunne tillade os det, og det fik vi udnyttet, sagde cheftræneren.

Derfor blev slutningen af opgøret også præget af fejl og ukoncentration fra Team Esbjerg, hvilket førte til, at Horsens kunne lukke lidt at det store forspring, som udeholdet havde skabt.

22-33 blev sejren på, og dermed er der tanket masser af selvtillid inden Final4 i Santander Cup begynder på lørdag på hjemmebanen Blue Water Dokken.

– Det giver enorm ro, at vi kunne lukke kampen så tidligt og samtidig spare på kræfterne, så vi er klar til Final4, afsluttede Jesper Jensen.

Team Esbjerg skal i semifinalen møde Herning-Ikast Håndbold, mens København Håndbold møder Odense Håndbold i den første af de to kampe. Team Esbjergs kamp begynder klokken 16.

Kampen i tal:

Horsens Håndbold Elite – Team Esbjerg 22-33 (9-20)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 7, Henny Reistad 6, Sanna Solberg 5, Beyza Türkoglu 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Michala Møller 2, Mette Tranborg 2, Kristine Breistøl 2, Dinah Eckerle 1, Line Myers 1, Estavana Polman 1.

Topscorer Horsens Håndbold Elite: Maria Mose Vestergaard 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Horsens Håndbold Elite: 3

I Forum Horsens, Horsens.