Team Esbjerg hev hurtigt spændingen ud af opgøret

16/02 - 2022

Den seneste tendens for Team Esbjerg har været, at de har opbygget en lille føring i første halvleg, hvilket de har udbygget hen ad resten af opgøret. Onsdagens kamp mod Aarhus United i Bambusa Kvindeligaen blev ingen undtagelse. Med en føring på fem midtvejs inde i de første 30 minutter og ved pausen, kunne hjemmeholdet uden de store problemer hive sejren hjem på 34-28.

Frygten for, hvad gæsterne fra Aarhus vil komme med, lurede stadig lidt i kampens indledning. De to hold skiftedes med at score mål frem til 5-5. Herefter begyndte Team Esbjergs forsvar at finde sig på plads. Om det var derfor udeholdet tog en timeout ved 6-5 var tvivlsomt, men den havde ikke den ønskede effekt.

For værterne tonsede videre, og de kom op på 11-5, inden Aarhus United igen brugte en timeout og kom på måltavlen. Denne gang var der en tydelig effekt på pausen. Den dræbte lidt Esbjergs momentum, der også var begyndt at skifte lidt ud, og udeholdet slog til og fik lukket lidt af forspringet.

Med få minutter igen af første halvleg kom de op på 15-13, men med tre mål til slut kom esbjergenserne til pause med en føring på fem mål.

– Vi havde en følelse af, at det så relativt fint ud, og så begyndte vi at skifte lidt ud, så vi kunne holde lidt på kræfterne hen mod Final4 (i Santander Cup, red.), for vi har stadig to kampe, hvor en af dem er en lang rejse. Føringen gjorde også, at selvom de scorede i starten, så havde vi et forspring at give af, og derfor var der ingen panik, for vi begyndte også at lukke lidt ned igen efter. Det er også det, vi skal tage med fra disse kampe. Vi har nu et niveau, hvor at selvom vi ikke ramte toppen, så var vi ikke tæt på at tabe, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Anden halvleg bød på mere Esbjerg-dominans. Selvom århusianerne scorede de to første mål, røg der fem ind i den anden ende i træk lige efter, og føringen blev yderligere cementeret, da Vilde Mortensen Ingstad scorede til 26-17.

Kadencen faldt herefter lidt hos hjemmeholdet. Blandet med flere udvisninger endte kampen meget urytmisk fra begge parter, hvilket kom Esbjerg mest til gode. Føringen blev nemlig aldrig truet, og det tætteste gæsterne kom var ved stillingen 29-23.

Fokus ligger allerede nu på næste opgave, men der er også en del på det kommende Final4-stævne i Santander Cuppen. Derfor prøver Jesper Jensen også hele tiden at dosere spilletiden mellem hele holdet.

– Vi er nødt til at spare kræfter, hvor vi kan. Det, at vi kan spare lidt i dag, gør, at vi kan have en kvalitetstræning på fredag, og det er vi også glade for. Samtidig er flere på vej tilbage fra skader, understregede cheftræneren.

På søndag skal gruppespillet i DELO EHF Champions League afgøres. Team Esbjerg har ikke meget at spille for, da de er sikret førstepladsen, og CMS Bucuresti er også sikret deres sjetteplads. Det giver de to hold frihed, og det kan skabe en underholdende kamp.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Aarhus United 34-26 (18-13)

Målscorere Team Esbjerg: Annette Jensen 7, Vilde Mortensen Ingstad 6, Henny Reistad 5, Kristine Breistøl 4, Beyza Türkoglu 3, Mette Tranborg 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Estavana Polman 2, Kaja Kamp 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Aarhus United: Mathilde Neesgaard 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Aarhus United: 2

1902 tilskuere i Blue Water Dokken.