Stærk anden halvleg sikrer kvartfinalepladsen for Team Esbjerg

05/02 - 2022

Til foråret får Team Esbjerg to færre kampe i kampprogrammet, da kvartfinalen i DELO EHF Champions League her til aften blev sikret. Med en sikker sejr over Buducnost Bemax på 25-36 på udebane har holdet sikret sig førstepladsen i Gruppe A i en kamp, hvor Team Esbjerg på intet tidspunkt var bagud i opgøret. Rostov-Don tabte nemlig point tidligere i dag, og derfor kan de ikke hente danskerne.

Team Esbjerg fik en ønsket start på opgøret. Gode redninger fra Rikke Poulsen førte til kontrascoringer i den anden ende, og hurtigt fik de en føring på 1-5. Med tiden fik værterne bedre fat, og et målvogterskifte fik stor betydning. Armelle Attingré tog fra, og dermed blev føringen langtsom mindre.

Chancerne var dog stadig gode, og derfor gjaldt det i sidste ende om at klø på. Det gjorde danskerne også, og de fik holdt Buducnost bag sig gennem halvlegen, selvom det ikke var den samme firemålsføring fra tidligere.

13-14 lød det ved pausen, men det var holdet og cheftræner Jesper Jensen egentlig tilfreds med.

– Man skal huske på, at vi var nede med kun 11 spillere, og vi havde kun Kaja Kamp med som ene stregspiller. Det var en udfordring, vi skulle tage seriøst, og derfor skiftede vi meget i første halvleg. Vi kunne have gået til den gennem hele halvlegen og håbe på, at man kunne knække dem og føre med otte, men hvis det ikke lykkedes kunne vi komme til at betale for det i anden halvleg. I stedet vidste vi nu, at vi kunne gå all in i de sidste 30 minutter uden frygt for, at vi ville gå døde, sagde Jesper Jensen.

Efter pausen lignende indledningen meget den fra de første 30 minutter. Team Esbjerg satte tempo på, og Buducnost havde svært ved at følge med. Men i modsætning til tidligere, så holdt danskerne farten gennem halvlegen, som Jesper Jensen sagde.

Det fik den betydning, at Team Esbjerg udbyggede føringen, og efter 14 minutter stod der 18-25. Værterne havde problemer, og selvom der var glimt af flot spil fra dem, var det ikke nok. De kunne ikke følge med, når udeholdet for alvor skruede farten op.

Føringen var med til at hive selvtilliden ud af Buducnost-spillerne, der til sidst ikke virkede til, at de troede på et comeback. Til det spillede Team Esbjerg bare for godt til at kunne ske. Og til sidst blev de nærmest kørt over af danskernes kontraer.

Sejren betyder, at Team Esbjerg er sikker på førstepladsen, og det er en kæmpe milepæl i dansk håndbold.

– Det er måske en lille sensation. Det er en voldsom præstation at vinde puljen med to runder igen, med så store hold i den som Rostov-Don, Brest og FTC. Vi begyndte sæsonen med en drøm om, at slutte i top fire, men nu har vi vundet gruppen, og det med to runder igen, sagde cheftræneren.

Holdet skal i kamp igen på onsdag, hvor de tager en times køretur mod nord. Her venter Ringkøbing Håndbold på dem.

Kampen i tal:

Buducnost Bemax – Team Esbjerg 25-36 (13-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 8, Henny Reistad 7, Marit Røsberg Jacobsen 6, Mette Tranborg 5, Michala Møller 3, Annette Jensen 3, Kristine Breistøl 2, Sanna Solberg 2.

Topscorere Buducnost Bemax: Matea Pletikosic og Ivona Pavicevic 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Buducnost Bemax: 3

I S.C. Moraca, Podgorica