Fire point skiller Team Esbjerg fra kvartfinalen

29/01 - 2022

Fire kampe resterer i DELO EHF Champions Leagues gruppespil, og det er med Team Esbjerg helt i front for Gruppe A. Med tre point ned til de nærmeste forfølgere står det danske hold med fremragende kort i hånden til at spille sig selv direkte videre til kvartfinalen, men ifølge cheftræner Jesper Jensen kræver det fire point i de sidste runder, og to af dem kan passende komme mod HC Podravka Vegeta.

Det kroatiske mandskab har ikke haft deres bedste turnering i dette års udgave af Champions League. Kun én sejr er det blevet til, og selvom de var tæt på at tage point fra Team Esbjerg, da de var på hjemmebane, så var det et helt andet hold, som tog afsted fra Danmark, end det, der tager imod i denne weekend.

– Vi står meget bedre som hold. Det gør de nok også, for de var nok ikke tilfredse med kampen i Kroatien. Vi havde ikke regnet med at vinde dernede, men vi skal også have med i ligningen, at vi ikke havde hverken Henny Reistad, Mette Tranborg eller Estavana Polman med, siger cheftræner Jesper Jensen.

Derfor er selvtilliden også stor, og troen på de to point i dette opgør er enorm. Holdet har nemlig været inde i stime af sejre, der desværre fik en ende tidligere på ugen, da Silkeborg-Voel KFUM tog et point.

Det ændrer dog intet ved, at Team Esbjerg i DELO EHF Champions League kun har smidt tre point væk og står med en unik mulighed for at spille sig direkte i en kvartfinale. Det kræver to sejre, mener cheftræneren, der har haft lommeregneren fremme.

– Det her bliver en afgørende kamp for os. Vi skal have fire point for at komme i kvartfinalen. Det er et stort mål, og vi har lagt os godt til rette. Alle kampe i Champions League er svære, men vi bør være i stand til lave en god kamp på hjemmebane mod Podravka. Vi har mistet tre point, og de har fået to, så over tid har vi vist, at vi er et stærkere hold, og det skal vi også vise i dag, siger en selvtillidsfuld cheftræner.

Årsagen til, at fire point er nok, skal findes i, at de to jagtende hold – FTC-Rail Cargo Hungaria og Rostov-Don – stadig mangler at møde hinanden indbyrdes. Selv ved et uafgjort resultat mellem dem, vil fire point være nok, da Team Esbjerg er bedre end dem begge indbyrdes.

Kampen i dag bliver dog uden Marit Malm Frafjord, der stadig er ved komme sig ovenpå en mindre skade. Line Myers er også tvivlsom til opgøret.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod HC Podravka Vegeta lørdag 29. januar kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Mette Tranborg og Line Myers.