”Sjove” Silkeborg-Voel skaber igen hovedbrud for Team Esbjerg

25/01 - 2022

Bølgen, som Team Esbjerg i øjeblikket ridder på, bliver for tiden kun større. Sejren over FTC i DELO EHF Champions League har gjort den endnu højere. Næste kamp er mod Silkeborg-Voel KFUM i Bambusa Kvindeligaen, og selvom bølgen er høj, så møder den nye udfordringer mod et mandskab, der spiller markant anderledes end mange andre hold.

En af Team Esbjergs forcer har nemlig været fysikken blandet med en hurtighed, som mange hold ikke har kunnet stille noget op overfor. Silkeborg-Voel kommer måske ikke med så meget fysik, men i stedet kommer de tempo. Meget af det.

Det skaber travlhed hos cheftræner Jesper Jensen, der anerkender, at mødet med midtjyderne bliver svært, for de har også gjort livet svært for Team Esbjerg tidligere.

– De har nogle dygtige spillere til at spille i højt tempo. De spiller en sjov omgang håndbold, siger Jesper Jensen og uddyber:

– Vi kommer fra en kamp i weekenden mod FTC, som står tungt og kommer med meget fysik. Helt anderledes er det med Silkeborg-Voel. De har en masse mindre, men hurtige spillere, som meget muligt er hurtigere på fødderne end dem vi møder i Champions League. Der er tale om to vidt forskellige måder at spille på.

Seneste opgør mellem de to hold ligger tilbage i september, hvor det blev til en smal sejr på hjemmebane til Team Esbjerg på tre mål. Siden er Jesper Jensens mandskab kun blevet bedre, og det er næsten kun blevet til lutter sejre. Det gør, at holdet tager til Silkeborg med noget at bevise.

– Vi var et andet sted dengang, end vi er nu. Vi står meget bedre, og det her er en kamp, hvor vi kan bevise det. For det er svært at tage to point med hjem fra Silkeborg, som er vores mål. Spillerne ved det også, og de kender også til de udfordringer, som ligger deri, siger cheftræneren.

Udfordringer ligger især i den fart, som Silkeborg-Voel kommer med. Med fysikken på Team Esbjergs side gælder det om ikke at prøve at slå værterne i deres spil, for det kan der ikke komme noget godt ud af.

I stedet skal gæsterne finde det spil frem, som har ført til sejre på stribe i både efteråret og nu også denne vinter.

– Vi skal spille kampen på vores præmisser. Vi kan ikke løbe om kap med dem. Men når de spiller i så høj fart, så sniger fejlene sig også ind. Derfor skal vi bruge de erfaringer, vi har fået

fra Champions League til at vinde kampen, men det er lettere sagt end gjort, siger Jesper Jensen.

Han tilføjer også, at alle spillere er ved at være fitte igen, efter corona ransagede holdet i forrige uge.

– Det er overstået for vores vedkommende. Nu kommer der en masse kampe på få dage, og spillerne er klar til det.

Kun Marit Malm Frafjord er tvivlsom til opgøret mod Silkeborg-Voel KFUM.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 26. januar kl. 18.30 i JYSK Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Mette Tranborg og Line Myers.