Team Esbjerg sætter sig solidt på førstepladsen

23/01 - 2022

Sporene fra en uge med corona var ikke til stede, da Team Esbjerg søndag eftermiddag mødte FTC-Rail Cargo Hungaria i DELO EHF Champions League. Præstationen var nemlig helt i top, og det blev til en sejr over konkurrenterne fra Ungarn på 33-27. Et resultat, der sender danskerne i front med tre point og fire kampe tilbage af gruppespillet.

Der var tale om et regulært topopgør, hvor vinderen vil bide sig fast i toppen af Gruppe A. Team Esbjerg havde kortene på hånden, da de inden opgøret havde et forspring. Et forspring, der ville kunne udbygges, hvis det blev til to point.

I det første kvarter af opgøret lignede det længe to point. Hjemmeholdet kom flyvende fra start. Fejlene var få, forsvaret var på plads, og det gav Rikke Poulsen i målet gode betingelser. Det førte til en solid føring på 11-6.

En timeout fra gæsterne satte dog en kæp i hjulet på det store momentum, som Team Esbjerg havde opbygget, og i det sidste kvarter blev dag til nat.

– Jeg syntes stadig, at vi spillede godt i den periode, men FTC har et godt hold. De havde et par redninger, og vi brændte nogle kontraer og åbne chancer, og så flyttede momentummet over til dem. Vi stressede måske en smule i nogle minutter, og det snakkede vi også lidt om i pausen, sagde cheftræner Jesper Jensen.

FTC hentede roligt ind på forspringet, da værterne kun scorede tre mål i det sidste kvarter. Derfor var det kun plus et for Team Esbjerg, da der blev fløjtet til pause.

– Vi snakkede om, at vi skulle blive ved. Vi skulle blive ved med at være rolige og ikke opsøge chancer, som ikke var gode. For jeg syntes, at når vi var tålmodige, så kom vi frem til mange fine muligheder, sagde cheftræneren.

Opgøret blev nu for alvor tæt, og efter pausen blev der ikke givet ved dørene. FTC og Team Esbjerg fulgte hinanden i indledningen, og det begyndte for alvor at blive kriminelt for danskerne, da udeholdet kom foran med 20-21 efter et lille kvarter.

Men noget slog klik. For herefter sad hjemmeholdet på resten af opgøret. Især Henny Reistad var helt og aldeles ustyrlig for det ungarske forsvar. Hele 13 mål bombede hun i kassen, hvoraf 10 af dem kom i anden halvleg. Samtidig tog Rikke Poulsen også flere vigtige bolde, og stilling gik fra en etmålsføring til gæsterne til 28-22 til Team Esbjerg.

– Vi var meget rolige, for vi kunne se, at Henny skabte mange gode chancer i angrebet. Og så er det også vores forsvars fortjeneste. Vi havde Marit Frafjord ude og på trods af det, stod vi benhårdt i forsvaret. De havde svært ved at producere gode chancer mod os, sagde Jesper Jensen.

Henny Reistad var dog ikke færdig, og hun vandt alle sine offensive dueller. FTC kunne intet stille op, og hvis hun ikke var i målscorerrollen, så fordelte hun bolden til perfektion.

Team Esbjerg havde herefter fuldstændig styr på kampen, og gæsterne blev aldrig lukket ind i opgøret igen. Derfor blev det til en sejr på 33-27. En sejr, der sender danskerne et monumentalt stort skridt tæt på en kvartfinale, da der nu er tre point ned til andenpladsen med fire kampe igen.

– Vi vidste godt, at vi kunne skabe et hul ned til FTC og Rostov-Don, og vi er samtidig bedre indbyrdes mod dem begge. Nu har vi nogle vigtige kampe fremadrettet, hvor vi godt er klar over, at hvis man spiller under niveau, så bliver man straffet for det. Vi glæder os over sejren i dag, men vi skal stadig være ydmyg omkring de sidste kampe, afsluttede cheftræneren.

Næste kamp er på onsdag, hvor holdet tager til Silkeborg. Her venter Silkeborg-Voel KFUM. Kampen går i gang klokken 18.30

Kampen i tal:

Team Esbjerg – FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-13)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 13, Marit Røsberg Jacobsen 6, Sanna Solberg 4, Kaja Kamp 2, Kristine Breistøl 2, Annette Jensen 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Mette Tranborg 1, Line Myers 1.

Topscorere FTC-Rail Cargo Hungaria: Anett Kisfaludy og Antje Angela Malestein 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

FTC-Rail Cargo Hungaria: 5

1260 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.