Esbjerg slår Rostov for første gang på russisk grund

08/01 - 2022

Optimismen var til at spore, da Team Esbjerg drog afsted mod Rusland, og denne optimisme er forvandlet til fest, da det lykkedes holdet at vinde over Rostov-Don for første gang i DELO EHF Champions League med 27-25.

Det lå ikke ellers i kortene hen ad de første 30 minutter, at det skulle blive en dansk fest i øst. Selvom holdet kom foran med 1-0, så var det også den eneste føring, de havde i mange minutter. Hele tiden halsede de efter med tre-fire mål, og selvom de enkelte gange havde muligheden for at lukke hullet helt, så udbyggede russerne det igen.

Første gang var efter små 20 minutters spil, hvor Team Esbjerg kunne komme op på 8-9, men en brændt chance blev forvandlet til tre russiske mål, og så var det på med arbejdshandskerne igen. Sådan bølede kampen i første halvleg, og det endte også med en føring på tre mål til Rostov-Don, der tog til pause med 15-12.

Kampbilledet mindede på den måde meget om seneste opgør i midtugen mod Odense. Her var det igen modstanderen, der tog teten i opgøret, men Team Esbjerg kæmpede sig tilbage. For de var aldrig helt ude af opgøret.

Anden halvleg begyndte med skiftnende scoringer i begge ender, men Rikke Poulsen var kommet ind, og hun fik senere en betydningsfuld rolle. Målvogteren begyndte at pille glansen af Rostovs skytter, og halvvejes inde lykkedes det danskerne at få kontakt ved 20-20 efter fire scoringer i træk.

Udligningen rystede ikke russerne, men det var tydeligt, at det nu var Team Esbjerg, der skabte kampen og sad på det. Igen skiftede holdene til at score, men hele tiden var det med danskerne i front, mens russerne var på jagt.

Med et minutter igen var alt lige, men med Esbjerg på bolden. Spillerne fik taget meget tid af uret, og med 12 sekunder igen scorede Marit Malm Frafjord sit sjette mål og sendte danskerne i front. Samtidig med sikkerhed på, at de nu i det mindste kom hjem med point.

Rostov-Don var hurtig til at tage en timeout, og de fik sat et syv mod seks-angreb op, men efter tre afleveringer greb Henny Reistad bolden, og derfor kunne Mette Tranborg score i et tomt mål til slutresultatet. Og naturligvis til en enorm glæde i den danske lejr.

– Vi er naturligvis glade og stolte over, at vi tog sejren. Det er en svær udebane at tage til, og holdet viste god moral gennem kampen, selvom vi var efter gennem det meste af opgøret. Det var en god kamp, hvor der var stor intensitet med klassespillere på begge sider, og der var tale om en international topkamp, sagde Jesper Jensen fra Sortehavet.

Holdet kan nu tage hjem med en god portion selvtillid, inden det på onsdag igen går løs. Her venter igen i lang rejse, når de tager bussen til hovedstaden, hvor København Håndbold er vært.

Kampen i tal:

Rostov-Don – Team Esbjerg 25-27 (15-12)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 6, Kaja Kamp 4, Kristine Breistøl 4, Henny Reistad 4, Mette Tranborg 3, Annette Jensen 2, Michala Møller 1, Beyza Türkoglu 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer Rostov-Don: Grace Zaadi Deuna 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Rostov-Don: 0

I Palace of Sport, Rostov.