17 lokale sponsorer sender Team Esbjerg sikkert mod Rostov

07/01 - 2022

Rejsen til Rostov ved Sortehavet er ofte forbundet med lange rejsetider, men når Team Esbjerg fredag sætter kursen mod øst for at spille næste gruppekamp i DELO EHF Champions League, så bliver det med visheden om, at rejsen tur-retur bliver markant kortere.

Dette skyldes det bidrag, som 17 lokale samarbejdspartner har givet holdet. Bidraget har ført til et privat chartret fly, hvilket kommer til at hjælpe holdet gennem resten af sæsonen, mener cheftræner Jesper Jensen.

– Det har en stor betydning for kampen mod Rostov-Don, men en gigantisk betydning for sæsonen. En tur til Rusland koster kræfter, og vi har en lang tur til København fire dage senere. Skulle vi have spillet i hovedstaden efter en 24 timers rejse i benene på vej hjem fra Rostov, så havde chancen for at vinde være betydeligt lavere, så det har en vanvittig stor betydning, slår Jesper Jensen fast.

Under normale omstændigheder ville holdet skulle mellemlande to steder, før de vil kunne komme til byen. I stedet bliver der tale om en meget mere direkte tur, hvor de tager afsted fredag formiddag og kommer hjem sent lørdag aften.

Og holdet har erfaring med rejsen. Rostov-Don har tidligere været en modstander i DELO EHF Champions League i de seneste to sæsoner, og begge gange er det endt i nederlag. Derfor var glæden også stor i truppen, da den fik besked om ændringerne.

– Spillerne blev enormt glade. Vi har prøvet turen før, og det har været hårdt både under og efter rejsen, for den har trukket tænder ud, siger cheftræneren.

Hvis ikke rejsen kommer til at trække tænder ud, så kan modstanderen meget vel komme til det. Rostov-Don er en af turneringens store favoritter, og selvom det endte i en klar sejr hjemme i Blue Water Dokken i seneste møde, så er det ikke ensbetydende med, at det igen kan blive en sejr på udebane.

Respekten omkring de mange verdensklassespillere er stor, men Team Esbjerg har taget flere vigtige ting med fra netop det opgør.

– Vi lærte, at vi kunne være med mod de bedste, og når vi spiller godt, kan vi vinde over de bedste. Og det blev især fedt i seneste kamp, med måden vi vandt på. Det får os også til at tro, at vi kan tage dertil med en chance for at få point, og det er første gang, vi tror på det. Vi skal stadig præstere på højt niveau, siger Jesper Jensen, der dog ærgrer sig over, at truppen kun har én kamp i benene, efter VM-pausen.

– Det er lidt trist, at kampen kommer så tidligt. Det havde været lidt sjovere, hvis vi havde haft mere tid til at spille os sammen igen. Heldigvis viste vi, at vi har et fornuftigt niveau mod Odense.

Truppen er også klar til gå efter pointene, som vil cementere dem i toppen af gruppe A i DELO EHF Champions League. En sejr vil sende dem væk fra netop Rostov, men en deler vil også have sin fordel for holdet.

Og jagten på disse point er kun blevet bedre af den fornemme hjælp. Derfor vil Team Esbjerg gerne sige tak til Blue Water Shipping, Carlsberg Danmark, DAN-EQUIP A/S, Esbjerg Havn, Esbjerg Slamsuger Service ApS, GF Forsikring, Hjorsthøj Partyservice, Højvangs Bageri, Inter Security ApS, K-Vinimport Danmark, Køkkencenter Esbjerg, N.P. Liltarp ApS, PensionsSelskabet Esbjerg, Skjern Bank Esbjerg, Super Brugsen Nr. Nebel, TK Montage ApS og Tømrer- og Snedkerfirmaet Jensen&Jensen for bidraget.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod Rostov-Don lørdag 8. januar kl. 16.00 i Palace of Sport:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavan Polman, Mette Tranborg og Line Myers.