Breistøl: Jeg har mere at opnå med Team Esbjerg

23/12 - 2021

VM-guldvinderen Kristine Breistøl kom i 2018 til Team Esbjerg plaget af knæproblemer, men har i de seneste sæsoner fremtrådt i en stadig stærkere udgave. Nu har hun forlænget sit samarbejde med klubben med yderligere to sæsoner frem til 30. juni 2024.

– Da jeg kom fra Larvik, havde jeg en lang skadeshistorik, og jeg var egentlig lidt usikker på, hvor godt min krop ville holde til tophåndbold. Men i Team Esbjerg fik jeg bygget flere lag på. Jeg kunne træne mere, spille mere og tåle mere belastning. Det har betydet meget for min udvikling.  I Team Esbjerg har jeg det rigtig godt både på og uden for banen, og jeg føler, at vi stadig har noget, vi skal opnå sammen, siger Kristine Breistøl, 28 år.

Oslo-pigen kom fra seks sæsoner i Larvik HK, som kastede fem norske mesterskaber, fire pokaltitler og deltagelse i to Champions League-finaler af sig, og hun fulgte op med to danske mesterskaber i Team Esbjerg. Nu har klubben med en foreløbig førsteplads i gruppespillet en realistisk mulighed for at kvalificere sig til Final4 i DELO EHF Champions League, og Breistøl tror på, at hun vil kunne få en mere fremtrædende rolle i sin nuværende klub end i de europæiske slutkampe med Larvik.

– Jeg er gået fra at være en joker til at kunne være med i alle facetter af spillet, hvor der er brug for mig. Jeg er blevet lidt hurtigere, lidt stærkere, og jeg har fysik til at spille begge veje. Mentalt har jeg fået mere ro på mit spil, siger Kristine Breistøl, der lige så gerne optræder som assist i Team Esbjergs spilopbygning.  

Cheftræner Jesper Jensen drager en parallel mellem Kristine Breistøl og Team Esbjergs opstigning fra top 50, top 25, top 15, top 10 og til nu at række ud efter en plads blandt Europas fem-seks bedste klubhold. Den høje bagspillers niveau har fulgt samme kurve.

– Kristine har med sit skud og sin spilforståelse kæmpefacetter i sit spil, og andelen af gode kampe bliver bare ved med at stige. Hun er blevet mere bevidst om sine styrker og har særligt lagt en masse til sit forsvarsspil. Kristine ville gerne tage ansvar, da hun kom til klubben, hun vil bare mere nu og sætter barren højt, siger Jesper Jensen.

Ligesom Kristine Breistøl hjemme i Bækkelaget i Oslo først som 11-årig begyndte at spille håndbold i stedet for fodbold, lod også landsholdsdebuten vente på sig. Hun spillede sin første landskamp for godt fem år siden og havde inden VM i Spanien nået beskedne 31 kampe for Norge.

Kristine Breistøl vandt EM-guld med Norge i 2020, og nu er hun også verdensmester efter triumfen i Spanien, hvor hun opnåede spilletid i otte kampe.

– Det var en fantastisk oplevelse at være med til at vinde VM-guld i Spanien. Vi har det rigtig godt sammen som hold og har arbejdet hårdt, så at få fuldt udbytte ved VM betyder selvfølgelig en masse. Jeg havde ønsket at bidrage mere på banen, men når vi tager guld, siger det noget om kvaliteterne på holdet. Min rolle har nok været lidt ligesom ved andre mesterskaber, og det har jeg det fint med. Jeg skal nok være klar, hvis der bliver muligheder for mere, siger VM-guldvinderen.