Beyza Türkoglu vinder håndboldhjerter i Esbjerg

22/12 - 2021

For både Team Esbjerg og tyrkiske Beyza Irem Türkoglu var det lidt af et eksperiment, da hun for et halvt år siden tiltrådte en etårig kontrakt. For klubben, at man bevægede sig uden for den skandinaviske tryghedszone og hentede en ny fløjspiller uden for Europa. For Beyza, at hun brød op fra det muslimske land og flyttede til en helt anden verden i Danmark.

Eksperimentet lykkedes, og nu har den 24-årige humørspreder indgået en toårig aftale frem til 30. juni 2024. Beslutningen om at tredoble opholdets længde var ikke vanskelig.

– Alt har bare været godt. Holdkammeraterne og staben har bare været så rare og gjort det nemt for mig at tilpasse mig. Livskvaliteten i Danmark er generelt bedre end i Tyrkiet, hvor man har længere arbejdsdage og også arbejder i weekender. Her går man jo hjem ved 16-17-tiden, siger Beyza Türkoglu.

Hun kom fra en af topklubberne i den nationale superliga, Kastamonu Belediyesi GSK, som hun kom til i 2019 efter otte sæsoner i Yenimahalle Belediyesi i hjembyen Ankara. Også som håndboldspiller har hun taget store skridt.

– Jeg har allerede lært så meget, og jeg kan udvikle mig rigtig meget på dette hold. I Tyrkiet dækkede jeg altid 2’er i forsvaret, og nu dækker jeg fløj. Her skal man være aktiv hele tiden. Når man er omgivet af så gode spillere, bliver man bedre selv, siger Beyza Tükoglu.

Cheftræner Jesper Jensen oplyser, at det havde høj prioritet at indgå en ny aftale med fløjspilleren. Hun har i en ny håndboldkultur præsteret bedre, end han havde forventet.

– Beyza er en dygtig og meget scoringssikker spiller med et godt blik for indløb. Hun skal fortsat arbejde med det defensive spil, hvor hun kan kigge på Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen, men også den del af spillet er inde i en klar udvikling. Hun udfylder den rolle, vi havde tiltænkt hende, ved at kunne dække begge fløje. Og så er hun bare en glad og lattermild person, som det er svært at være i dårligt humør i selskab med, siger Jesper Jensen.

Beyza tilbringer mange timer med sine holdkammerater både på og uden for banen, hun har fundet tyrkiske bekendte og lært nye mennesker at kende på sprogskolen, hvor hun sammen med Dinah Eckerle to gange om ugen lærer dansk.

Trods alle danske kvaliteter glæder hun sig til fem dages ferie med sin mor og far samt sine to søstre i den tyrkiske hovedstad, Ankara. Familien fejrer ikke jul, men tager lidt forskud på nytåret og hygger sig sammen. Beyza er ellers begyndt at holde af den danske julestemning.