Team Esbjerg holder slutrundepause på førstepladsen

21/11 - 2021

To point skulle der til for at overtage førstepladen i gruppen, og det kom der også i hus, da Team Esbjerg søndag vandt over BV Borussia 09 Dortmund i DELO EHF Champions League. Sejren var på overbevisende 34-24 i en kamp, hvor de danske værter på intet tidspunkt var truet.

Team Esbjerg fik nemlig hurtigt sat sig i kontrol over kampen. Gæsternes eneste mulighed for at overraske var, hvis de kunne stå imod i defensiven og omsætte det til kontramål. Det kom der nogen stykker af, men hjemmeholdets offensiv havde heller ikke de store problemer med at komme frem til fine muligheder.

Af den årsag var der ingen af holdene, der tog en store føring, og det var kun til Team Esbjergs fordel. For med tiden vidste cheftræner Jesper Jensen, at tyskernes kræfter vil slippe op, og derfor gjaldt det om at være tålmodig.

Og ganske rigtigt begyndte det at gå den vej efter 15 minutter. Rikke Poulsen tog fra inde i målet, og defensiven var begyndt at læse det tyske angreb, og langsomt begyndte danskerne at trække fra. Hen mod pausen satte de fart op, og tog en femmålsføring med ind i omklædningsrummet.

Efter pausen var det vigtigt at holde fast. I sidste uge var det her, at alt næsten blev smidt, og det lektie havde Team Esbjerg lært af. Dortmund havde få ny energi ind i spillet, men det slap hurtigt op igen, og hjemmeholdet trak mere og mere fra.

Ved 21-18 til Team Esbjerg begyndte mulighederne for tyskerne at slippe op. Angrebet skulle bruge umådelig meget energi på at komme frem til en ordentlig afslutning, og når de endelig gjorde, skulle de også have den forbi Poulsen i mål, og det havde det store problemer med.

Midteraksen i defensiven gav intet, og det førte til mange kontramuligheder den anden vej. Selvom koncentrationen i flere afslutningsøjeblikke svigtede, så havde det ikke den store effekt på helhedsindtrykket på kampen: Team Esbjerg var i total kontrol.

– Det er et flot punktum på et flot forår. Vi har spillere, der bare levere. Vi skifter rundt, vi giver nye roller, vi finder på nye ting, og hver gang står de klar hver onsdag og søndag. Og fordi de præsterer, som de gør, så kan vi rotere rundt i løbet af kampen uden at miste kvalitet, og det har vi bevist i alle kampe. Og selvom vi har været uden nogle spillere til flere kampe, så har vi stadig leveret vores bedste, og vores bedste har været nok til at vinde kampe, sagde en stolt Jesper Jensen efter kampen.

At sejren blev på hele 10 mål var måske i overkanten, men niveauforskellen mellem de to mandskaber var i dag stor. Derfor indtager Team Esbjerg også en førsteplads i DELO EHF Champions League med 13 point. Et point ned til Rostov-Don og FTC og med fem point ned til Brest og Bucuresti.

– Jeg tror sgu ikke engang, jeg havde drømt om, at vi ville ligge på førstepladsen. Da vi så fandt ud af, at vi tog nogen gode point ved at vinde over Bucuresti, tog point på udebane mod FTC og slog Rostov-Don på hjemmebane, så begyndte tingene at åbne sig, og det var da muligt at komme i Final4. Men at vi har det hul ned til Bucuresti og Brest, havde ingen troet på, sagde Jesper Jensen.

Sejren bliver den sidste i dette år. Flere af spillerne – og cheftræneren – skal af sted til VM i Spanien. Næste kamp ligger derfor først i januar. Team Esbjerg skal til Viborg for at møde vicemestrene fra Viborg HK.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – BV Borussia 09 Dortmund 34-24 (18-13)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Marit Røsberg Jacobsen 7, Vilde Mortensen Ingstad 5, Marit Malm Frafjord 3, Henny Reistad 3, Beyza Türkoglu 2, Sanna Solberg 2, Annette Jensen 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1, Mette Tranborg 1.

Topscorer BV Borussia 09 Dortmund: Mie Sophie Sando 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

BV Borussia 09 Dortmund: 2

2031 tilskuere i Blue Water Dokken.