Team Esbjerg satte Nykøbing af i anden halvleg

17/11 - 2021

De første 20 minutter af Bambusa Kvindeliga-opgøret mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold var meget lige, men herefter var klasseforskellen til at føle på. Selvom esbjergenserne havde stor respekt for kampen inden, så blev den aldrig tæt efter pausen, hvor hjemmeholdet blev kørt over.

Det så ikke ud til, at dette ville ske i indledningen. Her var det nærmest Team Esbjerg, der var på vej til at blive efterladt, for Nykøbing havde et gear, som gæsterne ikke helt var klar på. Gang på gang blev de fanget på flade fødder, og det førte også til en hurtig 4-1-føring til værterne.

Panikken havde dog ikke spredt sig, og Team Esbjerg arbejdede sig langtsomt ind i opgøret anført i første halvleg af Henny Reistad. Nordmanden styrede offensiven, og selvom Nykøbing prøvede med flere tiltag, så var hun ustoppelig denne aften.

Holdene skiftede til at score gennem en længere periode, men hen mod slutnignen af første halvleg begyndte niveauforskellen af vise sit ansigt. Team Esbjerg gik fra at være bagud med 11-9 til at være foran med 13-16, og denne tremålsføring holdt til pausen.

– Vi snakkede lidt om, at vi gerne ville fortsætte med takterne fra første halvleg i anden og have mere intensitet i forsvaret. Vi blev advaret i starten af kampen om, hvor hurtige de var i kontra og til løbe inde på stregen. Vi skulle så pakke lidt mere sammen og acceptere, at de tog skud fra nogen steder, vi kunne leve med, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Hvis forskellen var stor i første halvleg, så var det enorm i anden. Værterne scorede det første mål, men så stod der Team Esbjerg på alt. Otte mål i træk fra udeholdet gav dem en timålsføring, som pustede al luft ud af opgøret også af de fanatiske fans på Falster. Det andet mål efter pausen fra en Nykøbing-hånd kom først 13.30 inde i anden halvleg.

Koncetrationen blev holdt resten af opgøret ud. Især i defensiven som skabte mange fejl hos værterne, og de førte til mange kontramål. I alt scorede Team Esbjerg 11 gange på kontra, hvoraf syv af faldt efter pausen. Af samme årsag var der heller ikke grund til at frygte et comeback fra hjemmeholdet.

– Defensiven stod godt, og så kom Dinah Eckerle også med nogen fine redninger, hvilket førte til, at vi fik scoret på kontraer. Hvis man kigger over hele kampen, så havde vi ikke problemer med at score mål, og så var det defensiven, der lige skulle rettes til, så det kunne blive til en sejr, og vi er blevet gode til at rette til under kampene, sagde Jesper Jensen.

Bambusa Kvindeligaen går på pause nu for at gøre plads til VM i Spanien. Team Esbjerg har dog stadig én kamp endnu. Det er på søndag, hvor BV Borussia 09 Dortmund, der kommer på besøg i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 27-36 (17-20)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 7, Henny Reistad 7, Sanna Solberg 6, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kristine Breistøl 3, Kaja Kamp 2, Marit Malm Frafjord 2, Mette Tranborg 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Dinah Eckerle 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Celine Kristiansen 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Nykøbing F. Håndbold: 2

I LÅNLET Arena, Nykøbing Falster.