Nykøbing skaber nye udfordringer for Team Esbjerg

16/11 - 2021

Flere elementer er i spil, når Team Esbjerg onsdag aften skal møde Nykøbing Falster Håndbold i Bambusa Kvindeligaen. Den lange rejse er én ting, men modstanderen i sig selv er en helt anden udfordring, end det esbjergenserne normalt møder.

Det fortæller cheftræner Jesper Jensen, og han har en pointe. For i seneste sæson blev det til to møder med de gule på Falster, og det endte med to nederlag i både ligaen og Santander Cup.

Nykøbings spillestil har ikke ændret sig siden disse møder, og derfor forventer cheftræneren også, at Team Esbjerg får nok at se til i opgøret, ligesom alle andre hold i ligaen gør, når de tager den lange tur til Sydhavsøen.

– Det bliver en kamp med masser af fart og masser af intensitet. Det plejer det at blive i kampene derovre, så det gælder om at holde på hat og briller, siger Jesper Jensen og tilføjer:

– Det vigtigste for os bliver at holde fast i vores fundament. Nykøbing har det med at rokke til det, hver gang vi mødes. De spiller nemlig hurtigt og lidt atypisk, og det kan være svært at spille mod. Men kan man stå mod det og holde koncentrationen, så kan man tage de to point.

Forberedelserne går derfor på, hvordan man står mod et hold, der har en unik spillestil. Gennem samtaler med spillerne prøver Jesper Jensen at gøre dem klar til den intensitet, som de kommer til at møde.

– Det gælder for os om at snakke om, hvad der skal møde os. Det er ikke altid vi rammer rigtigt, men vi skal have en idé om, hvad vi går ind til, og det er det urytmiske spil og deres villighed til at tage chancer, siger han.

Siden de to nederlag i fjor er der løbet meget vand under Guldborgsundbroen, og det ses på det mandskab, som Jesper Jensen har til rådighed. Han mener, at Team Esbjerg står et meget bedre sted nu, end de gjorde dengang. Sejrene, den flotte stime og den rytme, som holdet er inde i, er med til at skabe et bedre fundament.

– Vi er et mere roligt sted nu. Vi er bedre rustet til at stå mod dem og tage sejren denne gang. Vores fundament er på plads. Det vil blive testet, men vi føler også forberedt til opgøret, siger cheftræneren.

Line Myers’ finger var ikke helt helet til kampen i weekenden i Dortmund, men hun forventes at være med. Det sammen med Henny Reistad, der manglede de sidste procenter i Tyskland, og derfor blev sparet. Hun forventes også klar til den falsterske heksekedel.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 17. november kl. 20.30 i LÅNLET Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.