Rikke Poulsen indstiller flot håndboldkarriere til sommer

06/11 - 2021

Efter 18 år i tophåndbold indstiller Rikke Poulsen efter denne sæson sin karriere. Den blev indledt i Team Tvis Holstebro nær hendes hjemegn, og den 35-årige målvogter kom til Team Esbjerg i sommeren 2019 efter fem sæsoner i Viborg HK.

– Beslutningen er taget i tæt samråd med min familie, og den har ikke været nem. Jeg har haft en fantastisk tid i Team Esbjerg, og vi har som familie trivedes i en dejlig by, hvor folk har været søde og hjælpsomme. Det vil jeg altid huske Esbjerg for. Jeg vil være topmotiveret i min sidste tid i klubben, jeg vil gøre at for at hjælpe holdet til flere sejre og håber at kunne vinde mesterskab, pokal og gerne spille klubben i Final4 i Champions League, siger Rikke Poulsen.

Hun og hendes mand, Brian Løjmand, der arbejder i Silkeborg, har købt et hus i Aarhus, hvor parret tidligere har boet i 10 år, og hvor Rikke har både en storesøster, en lillesøster samt mange venner og bekendte. Der ligger fremtiden for familien. Sønnen Sylvesther på fire år skal have god tid til at finde sig til rette og skabe relationer i sin børnehave, inden han skal i skole.

– Jeg er i et limbo for tiden, for når man har meldt et karrierestop, kommer man også i tvivl, om det nu er det rigtige skridt. Håndbold er ikke hele min identitet, for jeg føler, at jeg har meget andet at byde på, men det har været min hverdag med alle de rutiner, der hører med. Nu glæder jeg mig til, at der ikke hele tiden er andre, der siger, hvad jeg skal gøre. Jeg har måttet gå i utide fra kirken, da jeg var gudmor til min venindes barn, fordi en kamp var flyttet. Nu kan jeg sige ja til et bryllup og indhente noget af det, jeg er bagud på point over for familie og venner, siger Rikke Poulsen.

Hun var i sin første sæson i Team Esbjerg med til at vinde det danske mesterskab og nå til kvartfinalen i DELO EHF Champions League, inden corona lagde al håndbold ned. Tidligere har hun som landsholdsspiller med 73 landskampe været med til at vinde bronze ved VM i Serbien.  

Cheftræner Jesper Jensen betegner det som en flot beslutning af Rikke Poulsen at vælge at prioritere sit liv anderledes i fremtiden. Hun kunne antagelig have fortsat på topniveau i flere år endnu, og han mærker på ingen måde et svækket engagement.

– Da vi hentede Rikke i Viborg, kendte jeg hende fra en sæson i Vejen, og jeg provokerede hende ved at spørge, om hun stadig havde det i sig. Hun blev vred, og så kendte jeg svaret. Hun kan være sur og glad, og der er altid noget på spil, noget at forholde sig til, når Rikke er der. Det er passion og følelser, og det kan vi godt lide i Team Esbjerg, siger Jesper Jensen.

Han deler vinderviljen med sin målvogter, der betegner det som en kæmpeudfordring at forsøge at nå langt i dette års Champions League, hvor Team Esbjerg aktuelt ligger på en andenplads i sin indledende gruppe med otte hold.

– Jeg er taknemmelig for både tiden i Esbjerg og for hele min karriere med alle de mennesker, jeg har mødt, både som håndboldspiller og menneske. Jeg elsker at arbejde med mennesker, og jeg har et grundlæggende ønske om at give noget tilbage – om det bliver i håndboldverdenen, inden for ergoterapien eller noget helt tredje er jeg endnu ikke afklaret med. Jeg holder alle døre åbne og glæder mig til at udforske næste kapitel i mit liv, siger Rikke Poulsen.

Team Esbjerg vil de kommende uger afsøge markedet for en spiller med højt internationalt niveau til at danne fremtidig målvogterduo med Dinah Eckerle.