Defensiven skal på plads mod stærke russere

30/10 - 2021

Forsvaret står på søndag over for dets sværeste opgave i denne sæson, når russisk Rostov-Don kommer på besøg i næste runde af DELO EHF Champions League. Russerne kommer til Danmark med en førsteplads i gruppen, og derfor er der tale om en topkamp, hvor Team Esbjerg kan overhale dem, hvis det bliver til en dansk sejr.

De russiske mastodonter kommer til Blue Water Dokken med turneringens stærkeste defensiv, men de kommer også til at stå over for et forsvar, der nyder de internationale kampe. For Team Esbjerg har faktisk turneringens anden bedste forsvar, og det kunne tyde på en lavscorende affære med meget fight og intensitet.

Forsvaret kommer helt sikkert i fokus i dette opgør. Rostov-Don kommer til med en perlerække af verdensklassespillere, der kan præstere i begge ender af banen.

– Der er mange ting, der skal gå vores vej. Det kræver i første omgang en god defensiv præstation, hvor forsvar og målvogter skal ramme noget. Det kræver også meget fysik, for der kommer en masse hårde dueller. Det bliver også en kamp, hvor de individuelle præstationer kommer til at være afgørende, siger Jesper Jensen.

Rostov-Don rejser dog vest på med mangler. Bagspilleren Anna Yvakhireva, som blev kåret til OL’s bedste spiller, har sat karrieren på pause på ubestemt tid og er derfor ikke med.

– Hun er et stort navn. En af de bedste håndboldspillere i verden. Det skal vi se, om vi ikke kan udnytte. Men de har meget kvalitet på resten af holdet, så det er en af de opgaver, man glæder sig til. De er et notorisk tophold i Europa, for de kan hente spillere fra den øverste hylde hvert år. Det bliver fedt at møde dem, og vi har haft flere dramatiske opgør med dem, siger Jesper Jensen.

Indbyrdes er det russerne, der har teten. Ud af de seks kampe, har de vundet fem af dem. På trods af den statistik er der muligheder for Team Esbjerg, men det kræver en stor indsats.

– Hvis vi spiller op til vores niveau, har alle hold svært ved at slå os. Og det er en fed mavefornemmelse at gå ind til disse kampe med, at hvis vi selv præsterer, så kan vi slå dem, siger cheftræneren.

Truppen står stærkt til kampen på søndag. Det bliver dog uden Line Myers, da hun brækkede en finger i seneste runde af DELO EHF Champions League, og derfor kommer hun til at sidde ude i de næste par uger.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod Rostov-Don søndag den 31. oktober kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller og Mette Tranborg.