Tysk effektivitet gav Team Esbjerg de to point

27/10 - 2021

Effektivitet rimer med Dinah Eckerle.

I dagens kamp i Bambusa Kvindeligaen mod Aarhus United stod den tyske målvogter sin indvil videre bedste kamp for Team Esbjerg, da de tog sejren på 25-31. Med en redningsprocent på 45 var hun en af årsagerne til, at smilet kom hjem til vestkysten fra Aarhus.

At det lige skulle blive Eckerles kamp lå lidt i luften allerede i kampens indledning. En solid start fra Team Esbjerg førte til, at hjemmeholdet allerede tog deres første timeout efter små seks minutter med en esbjergensisk føring på 1-4. Det lykkedes ikke for Aarhus at stoppe det momentum, som gæsterne havde bygget op, og ved stillingen 2-7 tog Aarhus deres anden timeout. Uret viste knap 11 minutter.

Alt kørte for Team Esbjerg, der lavede få fejl, men den anden timeout var med til at sætte en stopper for den århusianske blødning. Hjemmeholdet fik slået tilbage, og især hen mod slutningen af første halvleg, hvor de stod bag tre af de sidste fire mål, hvilket førte til, at de lukkede hullet lidt og kom til pause med minus fire – 11-15. En stilling, som Aarhus nærmest var mest tilfreds med.

– Vi gik til pause med en komfortable følelse, men også en følelse af, at vi skulle have været foran med mere. Omvendt kunne Aarhus også ærgre sig over, at de ikke fik scoret mere, end de gjorde, og det skulle vi nok have været bedre til at udnytte det, og komme mere foran, sagde Jesper Jensen efter kampen.

De sidste 30 minutter begyndte nærmest omed omvendt fortegn for Team Esbjerg. Sløsethed og manglede koncentration førte til, at Aarhus fik kontakt og kom op på 15-16.

At de ikke udlignede skyldes Dinah Eckerle, der undervejs stod på en redningsprocent på 50. Selvom hjemmeholdet havde fundet ud af, hvor de skulle skyde på hende, så fandt hun stadig vitale redninger frem på kritiske tidspunkter.

De næste par minutter bølgede kampen frem og tilbage. Hvert mål i den ene ende blev besvaret i den anden med et mål, og derfor lykkedes det ikke helt Aarhus United at komme helt op ved siden af.

Med 15 minutter igen stod der 21-20 til Team Esbjerg, og her begyndte det at gå gæsternes vej igen. Fire mål i træk gav luft og ro igen, efter en anden halvleg med meget tumult. Både offensivt og defensivt.

– Det er dels Dinahs fortjeneste, at vi fik rettet op på det i anden halvleg. Hun har vigtige redninger, hver gang de kom tæt på, og det var med til at punktere kampen, og det var ganske fint, sagde Jesper Jensen.

Roen var med til at Team Esbjerg i mere afslappet stil kunne hive sejren hjem, for Eckerle mistede ikke niveau på noget tidspunkt i kampen og sluttede af med 21 redninger.

– Vi vil se tilbage på en kamp, som gav os to point, og det er vi glade for. For os handler det i øjeblikket om fastholde vores rytme og skarphed. Samtidig er det også vigtigt for os, at det ikke er de samme syv, som drøner igennem kampen, fordi de har tur i den. Det var også vigtigt for os, at få Mette Tranborg, Henny Reistad og Marit Røsberg Jacobsen i gang igen, sagde cheftræneren.

Netop de tre har manglet på holdkortet i de seneste kampe, men de kom alle ind opgøret og viste gode takter.

Fint vil ikke være nok på søndag, når Team Esbjerg skal i kamp igen. Her venter den russiske kæmpe Rostov-Don, der kommer til Blue Water Dokken. Fint skal laves om til perfekt, hvis der skal hives en sejr hjem.

Kampen i tal:

Aarhus United – Team Esbjerg 25-31 (11-15)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 7, Kristine Breistøl 5, Annette Jensen 4, Vilde Mortensen Ingstad 3, Henny Reistad 3, Mette Tranborg 3, Michala Møller 2, Kaja Kamp 1, Beyza Türkoglu 1, Marit Røsberg Jacobsen 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Aarhus United: Mathilde Neesgaard 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Aarhus United: 1

I Ceres Park, Aarhus.