Team Esbjerg skal tage smilet med hjem fra Aarhus

26/10 - 2021

På onsdag bliver der igen fløjtet op i Bambusa Kvindeligaen, når Team Esbjerg tager til Smilets By for at møde Aarhus United. Holdet har ramt en stime af gode resultater. For at det kan fortsætte kræver det en stærk præstation, selvom truppens bredde er kommet på prøve i denne måned.

På trods af det er resultaterne kommet i hus i både Bambusa Kvindeligaen og i DELO EHF Champions League. Mod Aarhus United står holdet over for et mandskab, der kan drille alle hold i ligaen på deres gode dage.

Det forventer cheftræner Jesper Jensen også kommer til at ske på onsdag. Han overlader derfor ikke noget til tilfældighederne.

– Aarhus United besidder en gejst og tro på, at de kan noget. De har en dygtig træner i form af Heine Eriksen, som formår at sætte holdet godt op. Der bliver meget at se til i denne kamp. Derfor kræver det, at vi spiller op til vores bedste og er fokuseret på opgaven. Aarhus har en stor evne til at færdiggøre deres kampe til deres fordel, hvis man giver dem en lillefinger, siger Jesper Jensen.

Klubben fra den jyske hovedstad består af unge, nordiske talenter, og potentialet hos dem er stort. Jesper Jensen betragter holdet som en af de rugekasseklubber, hvor talenterne kan få lov til at vise deres værd, og hvor de til tider kan poppe op.

Men med stimen in mente er det vitalt for Team Esbjerg at holde den kørende. Sejre avler flere sejre, og det er denne mentalitet, som holdet går ind til kampen med.

– Vi går efter de to point. Fokus ligger på at holde fast i toppen af ligaen og blive ved med at holde det momentum, som vi er inde i, siger cheftræneren.

I de seneste par kampe har truppen været ramt. Hverken Mette Tranborg, Marit Røsberg Jacobsen eller Henny Reistad var med i Kroatien i weekenden. I fjor var skader en af årsager til, at flere point blev tabt hen ad sæsonen.

Derfor kunne der opstå en frygt for, at lignende ville ske igen, men Jesper Jensen maner til besindighed. Han peger på, at truppens bredde er blevet større, og at kvaliteten ikke har taget skade.

– Vi har en større og stærkere trup. Det, at vi kan tage til Kroatien uden fire stamspillere og vinde, viser holdets kvalitet. Tre af dem er ved at være tilbage, og det er kun med til at vise, at vi har en meget stærk trup, siger Jesper Jensen.

De tre spillere er Tranborg, Jacobsen og Reistad. Cheftræneren siger, at de alle tre meget snart vil være at finde på banen igen. Og det er muligt, at det sker på onsdag.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Aarhus United onsdag den 27. oktober kl. 18.30 i Ceres Park:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.