Sejrsstime kommer på prøve efter landskampspause

12/10 - 2021

Med fire sejre i træk er Team Esbjerg kommet ind i en stime af kampe, som har sendt dem mod toppen i flere turneringer. På onsdag skal de i kamp igen, når de drager mod øst for at møde Skanderborg Håndbold i Bambusa Kvindeligaen.

Her kommer stimen på prøve mod et ungt hold, der har haft over en uge til at forberede sig på denne opgave. Det står i skærende kontrast til Team Esbjerg, der kun har haft én træning med hele truppen, mens flere spillere har været med diverse landshold.

Derfor bliver det en svær opgave for cheftræner Jesper Jensen at få sat holdet til opgøret. Han erkender også, at det kan være svært at finde ind i den rytme, som holdet har fundet i den seneste tid, men at det er trygheden i den, som skal føre til sejr og to point på onsdag.

– Vi skal finde os selv igen og hurtigt finde tilbage til den rytme, vi havde inden landskampene, hvor vi løste vores kampe godt. Det er selvfølgelig ikke bare noget, man lige gør. Vi skal have snakket om, hvordan vi gør tingene her og finde en tryghed i det, og at vi bør have et højere niveau end dem, siger Jesper Jensen.

Men på trods af det gør cheftræneren en dyd ud af ikke at undervurdere onsdagens modstander. Skanderborg Håndbold kommer med to sejre i indeværende sæson og et hold, der består af mange unge spillere med store potentialer. Derfor kan de godt brænde en topkamp af, hvis de rammer dagen.

– De kommer med masser af gåpåmod. De består af unge spillere, som er ret så dygtige og er fremtidens piger. De har kigget på vores spillere og har et stort kendskab til dem, hvilket står i modsætning til os, som kun kender dem gennem video. Selvom vi kommer med spillere, der bør være individuelt bedre, så har et stærkt kollektiv også noget at sige, fortæller cheftræneren.

For Team Esbjerg gælder det om at køre videre i samme gear, men for at bruge en floskel, så er det vigtigt, at holdet tager en kamp ad gangen, mener Jesper Jensen. Derfor nytter det ikke noget, hvis spillerne bliver for ivrige i deres søgen efter den tidligere omtalte rytme.

Sejren skal først i hus på onsdag, og derefter kan holdet begynde at mærke om rytmen kommer tilbage.

– Ved at rette fokus på opgaven, kan vi fortsætte denne stime. Det nytter ikke at se for langt fremad, det er min og Anas (Razdorov, red.) opgave. De skal have fokus på næste kamp, hvor vi møder et hold, der har haft mange flere træninger sammen, siger Jesper Jensen.

På skadesfronten er der gode nyheder. Vilde Mortensen Ingstad er ved at være sin fingerskade kvit, og derfor er der mulighed for, at stregspilleren kommer i aktion på onsdag.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Skanderborg Håndbold onsdag den 13. oktober kl. 19 i Fælledhallen:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.