Tocifrede sejre i tre turneringer på en uge

02/10 - 2021

Ajax kan være en håndfuld for enhver modstander, hvis holdet som undertippet får lov til at udfolde sig og får færten af et resultat i Bavnehøj Arena. Den fornemmelse fik Sydhavnens piger dog aldrig mod Team Esbjerg, der uden besvær vandt 30-19 og dermed sikrede sig den fjerde ligasejr i træk.

-Ajax er ramt af skader og har ikke de samme muligheder for at skifte ud som vi, og jeg synes egentlig, vi dominerede fra første fløjt. Det var en god, koncentreret indsats, der ikke behøvede at være prangende i dag, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Anført af en veloplagt Annette Jensen, der havde blik for både stregen og gennembruddet, lagde Team Esbjerg afstand i lørdagens opgør og førte 5-1, inden hjemmeholdet fik fattet sig og svarede igen.

Favoritterne fandt efter modstandernes reducering til 4-5 hurtigt tilbage til vinderkonceptet og udbyggede føringen. Dinah Eckerle begyndte i målet og stod ikke dårligt, men fik en bold i hovedet og blev afløst af Rikke Poulsen, der straks bidrog til udbygningen af føringen med flotte redninger resten af kampen. Der var ikke meget tvivl om retningen, og Team Esbjerg gik til pausen med en 17-10-føring.

Kampbilledet ændrede sig ikke meget efter pausen, da Team Esbjerg for længst havde fået aktiveret hele truppen. Kristine Breistøl og Marit Røsberg Jakobsen var to blandt flere solide præstationer over for et Ajax-hold, hvor stregspilleren Sofie Bardrum og den indskiftede målvogter, Natasja Clausen, strittede bedst imod.

-Vi skiftede rigtig meget ud og aflastede mange spillere, så de er friske til landsholdsopgaver i den kommende uge. Vi investerer meget i fremtiden, når vi har muligheden, og i dag var en god dag, sagde en veltilfreds Jesper Jensen.

Han ser tilbage på en uge med tocifrede sejre i tre turneringer, DELO EHF Champions League, Santander Cup og Bambusa Kvindeligaen.

-Det er, hvad vi gerne vil, at være med i tre turneringer og præstere i alle. Vi har ikke kigget så meget på modstanderen som på selv at ramme vores niveau. Både Vilde Ingstad og Estavana Polman er på vej tilbage, Vilde først, og det ser godt ud. Vi er blevet friskere kamp for kamp på det seneste, sagde Jesper Jensen.

I klubregi er der pause frem til udekampen mod Skanderborg Håndbold 13. oktober. Indtil kan Team Esbjerg lune sig ved at have vundet tre ligakampe i træk og nærme sig toppen. Det danske landshold møder i ugen Østrig hjemme og Færøerne i Torshavn. God tur.

Kampen i tal:

Ajax København – Team Esbjerg 19-30 (10-17)

Målscorere Team Esbjerg: Annette Jensen 5, Kristine Breistøl 4, Marit Røsberg Jakobsen 4, Michala Møller 3, Henny Reistad 3, Beyza Türkoglu 3, Kaja Kamp 3, Sanna Solberg 2, Marit Malm Frafjord 1, Mette Tranborg 1 og Line Myers 1.

Topscorer Ajax: Sofie Bardrum 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ajax: 0

205 tilskuere i Bavnehøj Arena